Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vršnjačko nasilje prešlo svaku granicu

Ispovijest majke iz Splita zgrozila javnost: 'U školi mu se rugali jer nosi doniranu odjeću'

Ilustracije - Život školaraca
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
24.04.2024.
u 16:32

Administratori Facebook grupe kažu kako ovo nije prvi slučaj te da u posljednjih par godina stotine roditelja dijele slična iskustva.

Nedavna situacija iz Splita šokirala je javnost. Naime u jednoj Facebook grupi humanitarnog karaktera pod nazivom "Empatija Split", s više od 15.000 članova, osvanula je objava u kojoj se samohrana majka žali kako joj je dijete postalo predmet podsmijeha u školi, u okolici Splita, nakon što je unutar te grupe zatražila i dobila doniranu odjeću, piše Slobodna Dalmacija. 

"Par puta sam tražila odjeću i zbog toga je moj sin bio izložen ismijavanju u školi. Djeca znaju kako to ide", izjavila je anonimna samohrana majka, čije riječi prenosi splitska udruga. Članovi zatvorene Facebook grupe, većinom majke, bili su zgroženi objavom. "Kako djeca mogu znati o toj odjeći? Jedino ako su i njihove majke u istoj situaciji? Koliko ljudi može biti okrutno?" napisala je jedna majka. "Djeca ne bi znala da im roditelji nisu rekli", dodala je druga članica grupe. 

Administratori Facebook grupe kažu kako ovo nije prvi slučaj te da u posljednjih par godina stotine roditelja dijele slična iskustva. Jedna majka požalila se kako su njeno dijete druga djeca nazivala "beskućnikom" jer nema markiranu robu.  Za Slobodnu Dalmaciju su tako podijelili jedno iskustvo koje se desilo par mjeseci unazad kada je jedna majka administratorima grupe  poslala poruku da više ne smije ništa uzimati iz "Empatije". Njezino dijete, koje ide u školu u blizini Splita, došlo je jednog dana kući uplakano i uznemireno te je majku zamolilo da više ne nosi omiljenu majicu koja joj je donirana.

VEZANI ČLANCI: 

"Kada je došla iz škole, srce mi se steglo. Vidjela je da je svi šapuću, a onda su počeli vikati 'fuj, fuj' i bježati od nje. Nije razumjela što se događa", navela je majka u obraćanju "Empatiji". I tu nije bio kraj teškoj priči. Majka je završila u bolnici, zbog čega je "Empatija" pokrenula humanitarnu akciju.  "Kupili smo djevojčici sve novo: od odjeće, igračaka do ruksaka za školu. Pokušavamo objasniti roditelju da ne treba vrednovati dijete prema materijalnom, te da nisu kriva djeca, već roditelji", pojasnila je volonterka.  Preko Facebook grupe "Empatije", majka je uspjela doći do nužnog medicinskog pomagala za svoje dijete, piše Slobodna Dalmacija. 

FOTO Nova era u obrani neba: U četvrtak u Hrvatsku slijeću Rafali, jedni od najboljih borbenih aviona u svijetu

Ilustracije - Život školaraca
1/18

Komentara 2

AK
Aka
23:22 24.04.2024.

Nisu problem djeca, problem su roditelji! Dijete koje doma uči kroz primjer roditelja kako biti plemenita osoba i sam će takav postati. No, pitanje je koji danas roditelj se uopće stigne baviti djetetom ako radi po cijele dane? Ali sva ta sr..a koja djeca rade drugoj djeci su stvar onoga što dijete primi doma ili od neke druge okoline u kojoj obitava. Danas bake više ne čuvaju unučad, vele da je zdravo ih poslati u vrtič, u školski boravak itd. Dehumanizoirano društvo koje ubija osnovnu ljudsku zajednicu-obitelj razlog je i dječjeg mobinga.

EB
EBERT
08:15 25.04.2024.

Sta na to reci Zalosno. Vise nego zalosno. To je ponekih arogantnost. Neskromnost itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije