Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istospolni par

Ivo i Mladen: Bili bismo jako sretni da udomimo brata i sestru

Ivo Šegota i Mladen Kožić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
21.12.2019.
u 12:18

Upravni sud u Zagrebu poništio je dosadašnja rješenja, odnosno odbijenice nadležnog centra za socijalnu skrb i resornog Ministarstva

Ivo Šegota sada može udomiti dijete s Mladenom Kožićem s kojim je sklopio životno partnerstvo 2015. godine. Odlučeno je tako na Upravnom sudu u Zagrebu koji je poništio dosadašnja rješenja, odnosno odbijenice nadležnog centra za socijalnu skrb i resornog Ministarstva.

Danas su se obratili javnosti i poručili da je ovo znak da ovdje postoje suci koji profesionalno rade svoj posao te da su spremni da usvoje i do troje djece.

Video: Ivo Šegota i Mladen Kožić o udomljavanju djeteta (snimila Hana Ivković)

"Mi smo tužili RH, odnosno Ministarstvo. Ovaj tjedan dobili smo sretnu vijest s Upravnog suda u kojoj je presuđeno da su naši motivi valjani. Jako smo sretni što se to dogodilo u vrijeme božićnih blagdana i nadamo se da će nam se to ispuniti u idućoj godini", kazao je Ivo Šegota.

"Pozivali smo se na više elemenata. Prošli smo sve testove. Socijalna radnica i sociologinja su nas čak pohvalile. Udomitelja u Zagrebu nema. Dobili smo potom od Centra da nas se neće dalje procjenjivati jer smo u životnom partnerstvu. Pozivali smo se na Ustav i brojne zakone", kazao je Šegota.

"Mi nemamo definirane kriterije savršenog djeteta. Zaista želimo da struka ovdje radi kao i kod svakog drugog bračnog para i da vide postoje li u sustavu jedno ili više dijete koje je za nas. Nije bitno hoće li biti dijete bijele ili neke druge puti, ili hoće li imati teškoće...", kazao je Mladen Kožić.

"Ovo je znak da ovdje postoje suci koji profesionalno rade svoj posao. To nam pokazuje da se i drugi mogu nadati da nije sve tako crno u našem pravosuđu", dodao je. 

"Roditeljstvo nije samo intuitivno, te da postoje nešto što treba savladati jer se tu radi o djeci koja su puno toga teškog pretrpjela. Znamo da neće biti lako. Potpuno smo svjesni, ali nema šanse da bi odustali od toga sna. Najvažnije je izvući neko dijete iz doma", kazao je Kožić.

"Naša želja je dvoje do troje djece. Bili bismo jako sretni da udomimo brata i sestru", kazao je Šegota.

 

 

Ključne riječi

Komentara 89

Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
12:23 21.12.2019.

"Istospolni par" Kako prekrasan naziv za nešto nastrano i defektno.

Avatar Shizo
Shizo
12:30 21.12.2019.

Kako da se to jadno dijete izjasni želi li živjeti u tako neprirodnoj sredini?!

MA
markofilipocic
12:30 21.12.2019.

To vam je Istanbulska konvencija. Hvala Andrej, hvala Kolinda, hvala Milorade. SRAMOTA! Baš me zanima što će reći djetetu za nekoliko godina kada dođe iz škole i pita ih zašto sva djeca imaju mamu osim njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije