Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje istraga

Još se ne zna tko je u siječnju ubio psa u Donjem Novom Selu

Ilustracija
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
06.05.2024.
u 13:30

Prošlo je gotovo četiri mjeseca otkad je usred sela netko pucao u psa, u njegovom tijelu pronađeni su meci

Tko je 13. siječnja 2024. u Donjem Novom Selu na ulici ubio psa? Odgovor na to pitanje još ne znamo, doznajemo samo da istraga još uvijek traje. Nekoliko trenutaka prije nego je pas u kojeg je pucano iz vatrenog oružja uginuo pronašla ga je mještanka koju su u rano subotnje jutro uznemirili pucnjevi usred sela. O svemu je obavijestila policiju.

– Policijska uprava vukovarsko-srijemska i dalje provodi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja – već drugi put isti odgovor na naš upit ponavljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Kriminalistička istraga još nije gotova, od ubojstva psa prošlo je gotovo četiri mjeseca, a još prije tri mjeseca obavljena je razudba. Potvrdili su nam to iz Veterinarskog zavoda Vinkovci, podružnice Hrvatskog veterinarskog instituta.

– Razudba je obavljena prema nalogu DORH-a, a u tijelu psa pronađeni su meci. Budući da je nalog dao DORH, nalaz je poslan njima, a oni će odlučiti o daljnjem postupanju. Obaviještena je i Općina Nijemci i Policijska uprava – odgovorio nam je tada doc. dr. sc. Mario Škrivanko, dr. med. vet., predstojnik Veterinarskog zavoda Vinkovci. Nakon njihova odgovora pokušali smo u Općinskom državnom odvjetništvu Vinkovci doznati što je do sada utvrđeno kriminalističkom istragom, što će poduzeti nakon dobivenih rezultata razudbe i je li možda već podignuta optužnica,.

– U svezi vašeg upita, vezano za događaj od 13. siječnja 2024. u Donjem Novom Selu koji se odnosi na usmrćivanje psa, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima (ODO Vinkovci, a ne DORH) upućuje vas na nadležnu policijsku upravu. Naime, Policijska uprava vukovarsko-srijemska, Policijska postaja Otok, provodi izvide/kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđenja svih okolnosti tog događaja i pronalaska počinitelja – odgovorili su iz ODO-a Vinkovci.

Foto: Privatni album

Tko se tako uvrijedio, kao da smo ih svrstali u neki trgovački lanac a ne u instituciju kojoj inače pripadaju, nije nam poznato. Jer upit smo poslali na pravu adresu, ODO Vinkovci, ali u njemu se spominje DORH, baš onako kako je napisano i u odgovoru Veterinarskog zavoda Vinkovci. Ne znamo ni tko nas je iz ODO-a Vinkovci uputio na policiju jer odgovor potpisuje Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, Ured državnog odvjetnika – tajništvo. Nema imena, nema odgovornosti. Pa iako policija provodi kriminalističko istraživanje, ipak odvjetništvo daje naloge. Ne znamo što je do sada napravljeno, je li obavljeno balističko vještačenje, je li oduzeto oružje osobi koja je još prvog dana istaknuta kao mogući počinitelj. Ili će sve završiti na onome što se najčešće čuje baš u Slavoniji: 'Pa to je samo ker, ako niste vidjeli tko je pucao nemojte nas više ni zvati!' Iako je i ubojstvo tog kera kazneno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije