Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTALI MILIJUNAŠI PREKO NOĆI

Kako su sretnici trošili dobitak na lutriji: Ovo su neke od najneobičnijih priča dobitnika

Pixabay
15.10.2021.
u 18:52

Umjesto da je spiskala dobitak od 1,2 milijuna funti na luksuz, Susan je zamijenila škare kombinezonom i postala uzgajivač svinja

Luksuzni odmor, skupocjena odjeća, novi automobil - mogućnosti su beskrajne kada ste novi milijunaš, ali neki od sretnika koji su postali milijunaši preko noći nisu prvo kupili ništa od uobičajenih luksuznih stvari. Britanski Sun objavio je neke od najneobičnijih prvih "investicija" novopečenih milijunaša.

Milijune potrošila na svinje

Kada su u siječnju 2010. izvučeni njezini brojevi kao dobitni na lutriji, Susan Hardman radila je kao frizerka u Eardisleyu i financijski jedva preživljavala.

No umjesto da je spiskala dobitak od 1,2 milijuna funti na luksuz, Susan je zamijenila škare kombinezonom i postala uzgajivač svinja.Tvrdila je da ju je to učinilo sretnijom nego ikad. Posebnu je veseli prisustvo kada na svijet dođu mladi praščići, što joj je donijelo "više zadovoljstva" od dobitka na lutriji, kazala je.

“Bila sam savršeno dotjerana, odjeća i šminka uvijek su se pažljivo birali - sada uvijek mirišem na svinje. Ironično, ovih dana većinu odjeće kupujem u rabljenim dobrotvornim trgovinama ... Prijatelji misle da sam luda", ispričala je 2015. u intervju za Daily Mail. 

Susanin život sada je daleko od njezinih ranijih borbi, kada je bila prisiljena isključiti termostat jer nije mogla platiti velike račune za režije.

"Kad sam pobijedila, mislim da sam odmah pojačala grijanje i shvatila sam da mi više nikad neće biti hladno", kazala je lani za Mirror.

Obnovili javni WC

Dio od 18 milijuna funti dobivenih na lutriji umirovljenici Dennis i Shirley Banfield odlučili su dati za obnovu javnog WC-a. Par iz Winterbournea u Bristolu platio je nove toalete u jednom mjesnom centru nakon što je otkrio da ih je potrebno zamijeniti.

Željeli su se nekako odužiti nakon što su na tom mjestu boravili tijekom brojnih proslava, uključujući vjenčanja, godišnjice i dječje zabave, pa su donirali 20.000 funti.

Prvo kupila pseće kekse

Tracy Field je bila samohrana majka troje djece s tri posla prije nego što je osvojila nacionalnu lutriju 2008. godine. Osim financijskih problema, u to vrijeme borila se s rakom koji joj je dijagnosticiran godinu dana ranije. Nakon što je shvatila da je osvojila 2,5 milijuna funti, Tracy se osjećala "prisiljenom izaći van i kupiti nešto nakon godina škrtarenja".

"Otišla sam u ponoć u pidžamu u Tesco i kupila kutiju psećih keksa Bonio jer nisam mogla smisliti što bih drugo kupila", rekla je za Mirror.

Nakon skromne prve kupnje, Tracy je kupila kuću s tri spavaće sobe vrijednu 430.000 funti kako bi osigurala sinove. Pored toga sebi je priuštila privatni medicinski tretman nakon što je pronašla više kvržica, što ju je odmah smirilo, kazala je.

Platila operaciju grudi sestrama

Sarah Cockings iz Whitley Baya osvojila je nevjerojatnih 3 milijuna funti u travnju 2005. kada je imala samo 21 godinu. Tvrdila je da "živi vrlo normalnim životom" unatoč svom ogromnom bogatstvu, a nakon što joj je dobitak sjeo na račun, platila je svojim sestrama operacije grudi.

"Neposredno nakon što sam pobijedila, platila sam operacije sestrama, a sada sam se i sama operirala jer su mi se grudi uništile dojenjem", rekla je za Daily Mail 2019.

Također se vratila na fakultet kako bi njezina mama mogla imati sliku nje nakon što diplomira. Osam godina nakon dobitka na lutriji odlučila je napustiti posao socijalne radnice i baviti se modelingom, gdje je pronašla najveću sreću. 

Privatno igralište za psa

Faye i Richard Davies pronašli su Lucy "izgladnjelu i prestravljenu" nakon što je "napuštena na planini" u Brecon Beaconsu u Walesu, 2018. godine. Nekoliko tjedana kasnije par je osvojio milijun funti. Nakon što su shvatili da se Lucy previše bojala izaći u šetnju platili su 20.000 funti za privatno igralište.

“Bojala se ljudi, drugih pasa i vode, pa su šetnje pasa bile noćna mora. Nekoliko tjedana nakon našeg dobitka, malo zemljište pojavilo se na prodaju tik uz cestu pa smo ga kupili smo za Lucy. Od tada je bila sretna i bezbrižna, a čak se naučila i igrati s drugim psima", kazala je Faye za Mirror.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije