Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branitelji protiv branitelja
Povratak na članak

'Dragovoljci su mi cenzurirali knjigu. Izbacili su i Tuđmanov govor'

"Knjiga sadrži brojne dokumente, više od 6500 imena pripadnika 116. brigade, sudionik sam brojnih događaja... A naručitelj je svojevoljno prekrižio 50 kartica"

Komentari 30

Avatar Idler 3
Idler 3
21:33 25.11.2017.

Autor je vjerojatno pozabil napisat poveći odlomak o junaštvu i zaslugama dotičnog Vukušića i to je to >;-))

VL
Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
21:45 25.11.2017.

Zalosno, ali kad uzmemo sto je sve mobilizirano i ovo i ono, kao primjer uzet da su pretukli dedakovica i u toj silini otkinuli mu bubreg.... onda iz žalosno bude i logicno.

VL
DU
Deleted user
22:33 25.11.2017.

pa to je bar poznata povijesna činjenica: tko je imao problema s komunistima u onom režimu, ima ih i sada. iz jednostavnog razloga što su isti komunisti na vlasti, samo su se zvali skj, a sada se zovu hdz. jedina zemlja na svijetu bez ikakve lustracije, jer da se pokrene lustracija to bi bio kraj hdzsdp-a<

VL
AN
ante92
22:15 25.11.2017.

Sve u najboljoj tradiciji SUBNOR-a, kao i sve ostalo što dolazi od tih spodoba.

VL
DO
domxerex
22:37 25.11.2017.

Izgleda neki orepićev branitelj a možda i dvogodišnji kuri iz NOB-a

VL
Avatar ___Kamocemo____
___Kamocemo____
08:44 26.11.2017.

.Tudjman je zlocinac i treba ga se sramiti... osim sto je to... jos je i kriminalac i zacetnik svega losega sto se dalje poslje njega odigralo... Hrvatska država temelji se na kriminalu,a ne na Domovinskom ratu,dok smo mi ratovali Tudmanman je državu rasprodavao,a prvo namirio svoju obitelj,a zatim svoje drugove iz HDZ-a.Sve lopov do lopova,Viknuo je Imamo Hrvatsku,Nemamo mi Hrvatsku Vec on i jataci njegovi,Sanaderi Todorici,Škegro,Cobankovic ,Fiolic Vidoševic,Pašalic i stotine drugih kapitalaca,koji su na našoj krvi lešinarili dtržavu,

VL
Avatar ___Kamocemo____
___Kamocemo____
08:43 26.11.2017.

Ljudima na svim stranama koji su u tom prljavom ratu izgubili sve, teško je danas reci da je sve to bilo samo zato da bi se povlaštena zlocinacka organizacija obogatila i stekla povlastice i pozicije moci na kojima se inaceace nikada ne bi našli. I danas je teško govoriti istinu o tim i takvim 1990.-im godinama. Ali bez te istine, bez klika u glavi nakon kojeg cete postati svjesni cinjenica o dvadeset kriminalnih godina hrvatske tranzicije, bez da javno o tome progovorite, prešucivanjem pomažete eliti da sacuva i ocuva svoj krvavi ratni plijen. Umjesto da im ispišujete optužnice, šutnjom im dižete spomenike........... A daljnjim zabludama od razbojnika poput Tudmana i Šuška vi pravite neke suvremene hrvatske svece. Prljave svece krvavih ruku i punih džepova!.... Hrvatska je zemlja obilježena krvavim tragovima, koji vode do mocnih ratnoprofiterskih dinastija izraslih na ideologiji Tudmanizma. Afera Hypo je prica upravo o tim cinjenicama, iako se na prvi pogled i ne cini tako. To je prica o krvavih dvadeset godina, prica o HDZ-u, Kaptolu, krvavim draguljima i Aferi Hypo. Jeste li uopce spremni za tu istinu?

VL
DU
Deleted user
22:33 25.11.2017.

a sta ces..kad jos uvik zivite u komunizmu..i cenzurama..vidis..da sam na tvom mistu..ja bi je sam objavio..i ne bi ovisia o bivsim i sadasnjim komunistima..koristeci njihovu krilaticu..gospodine snadji se..sam..razumis..a ti kako oces..

VL
Avatar nula
nula
00:15 26.11.2017.

Istina , nazalost, ima vise lica ... Neke stvari moraju cekati da se objave. Tako je u Njemackoj, USA .. arhive se otvaraju 50 godina poslije rata.

VL
CI
cinbenik
07:02 26.11.2017.

Kako nisi razumio onu drzavu,tako isto nisi razumio ni ovu.Siguran sam da u toj knjigi nema HDze nestasluka,nema nista o poHercegovacenju svih Hrvata,nema nista o robi i konvojma koji su izasli iz Metkovica ,ali samo na papiru,a siguran sam da i na ovoj slici ,je uglavnom oteto staro naoruzanje na granici,ali samo Hrvatima koji su dolazili iz dubine BiH.Iz Zepca,Usore,Tuzle......Gradacca........Vjerovatno i sigurno u toj knjizi nista nepise o tom dijelu DR u poNeretvi.Tolko su te proganjai komunisti,da si uspjesno zavrsio sve skole i radio u komunizmu,a nisi smio reci da si Hrvat..Narvno takvi su se uvalili u IPD.......Satoliko ljudi u brigadi u ratu,bi stradalo samo da su bili na vojnoj vjezbi.Mislim svaka cast istinskim braniteljima iz 116,ali,kao i svugdje je ustroj bio laznodomoljuban pod emigrantskim HDZeom,bombastican,pa tako nisu napisani ratni putevi brigade,satnija,.vodova,hronoloski od najstradalih,ka nize ili obrnuto.Naravno da je to dalo ogromna nezadovoljstva branitelja,pa se samoubilo oko 4000 branitelja i jos vijecnika...napravljen je jedan metez ,djelovanjem HDZe povjesnicara i HDZe istine,koji je najvise nasteti braniteljima i Domovinskom ratu.NEjednokopravnost je parola stranke opasnih namjera.....Stari lijepo je sto si to pisao,ali triba to sve procesljati,jer je slabo sta bilo za superaltiva sa HDZe zlom.......Povjest sa HDZeom ce pisati neko drugo povjerenstvo iza nas,jer se HDze sukobio sa istinom i HDZe povjesti,a njih sigurno nisi detektirao kao jedne

VL
MA
Machak
22:38 25.11.2017.

Naravno da će se pobiti između sebe tko je veća faca. Samo me čudi što do toga nije došlo ranije

VL
CI
cinbenik
07:00 26.11.2017.

Kada bi se otvorile arhive u Metkovicima..sigurno bi nasli prave vlasnike ovog trofejnog naoruzanja ,koje je otimano Hrvatima,koji su jedno vrijeme odlazili na odmore u Hrvatku sa oruzjem,a poslije je oduzimano selektivno,uglavnom Hrvatima iz dubine HZHB,i zabranjeno im je bilo i deponovati naoruzanje,nego im je sudjeno kao da danas prelaze granice sa naoruzanjem,naoruzanje otimano,macete,nozevi,bodezi..sve sto je bilo interesantno.........E ako je to bilo normalno ,onda smo mi normalan narodm i drzava......

VL
DI
Diesel
07:17 26.11.2017.

Izludili ste narod Domovinskim ratom i uz to dobro naplatili. Zemlja je propala od vasih silnih zasluga i sjecanja. Dok si ziv, napisi jednu i o privatizaciji, jer kako si vidio, oni adezejci se nicega ne sjecaju.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
07:26 26.11.2017.

Znaju da nije bio građanski rat a ne znaju kako se tko i s kim tukao međusobno...:-)

VL
SJ
Sve je uzalud
04:51 26.11.2017.

.....sve je poslo krivo.......hibridan zivot....kaosa....svak ratuje protiv svakoga nema pauze.....nema mira....

VL
PR
prohujalo
09:50 26.11.2017.

Kroz tekst se spominje da je knjiga naručena. Naručitelji imaju pravo tražiti da se npr. napiše monografija o toj Metkovskoj brigadi. Ako autor želi objaviti svoja memoarska sjećanja o toj brigadi,neka izvoli izdati knjigu u vlastitoj nakladi. Imam dojam da su izbačeni opće poznati podaci koje ne treba do besvjesti ponavljati a koji se ne odnose direktno na brigadu. Osim toga,ako će se knjiga prodavati (hm,čisto sumnjam) svaki pripadnik brigade želi nešto pročitati i o samoj svojoj satniji ili čak vodu a ne da se pišu deseci stranica o onome gdje je autor bio prisutan a o onom gdje nije napiše se rečenica,dvije.

VL
KO
koraknaprijed
11:08 26.11.2017.

Profesor koji je kažnjavao i šamarao đake koji nisu dolazili na Božić u školu.

VL
DO
doktorica
09:22 26.11.2017.

barem neće tvrtke i poslodavci morati kupovati tu knjigu kao što su svojevremeno morali knjigu o Tuđmanu a ranije o Titu.

VL
KM
kmiljenko
08:30 26.11.2017.

U ratu, kao i u svakoj utakmici ima detalja koje ne treba znati javnost, već se trebaju razmatrati unutar zatvorenih vrata! Nije sve bilo idealno, ali je rezultat dobar i tada se treba preći preko nekih stvari i zaboraviti ih! Niti je Vukušić bio idealan vojnik i zapovjednik, niti je to bio prof Jurić, ali su u datom trenutku dali sve od sebe. Svaki se svoje vlastite istine treba čuvati i ne razarati ono što je velikom krvlju stečeno, i ne stvarati više podjele među dragovoljcima, jer sam i sam svjedok tih događanja i dosta toga mi je poznato!

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
06:41 26.11.2017.

Nebih kupio niti citao nikakvu knjigu od ikojeg Metkovcana pa makar bila i 2 tone teska. Petrov, Grmoja , Bulj i ostali mudraci iz Metkovica su mi ogadili taj kraj za vijeke vjekova. Mislim da je i ovaj učo istogg mentalnog sklopa kao i oni.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.