Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRUŽENA AKCIJA EUROPOLA, DEA-e I ŠPANJOLSKE POLICIJE

Kod Madrida našli laboratorij koji je mogao proizvoditi 100 kilograma droge mjesečno

Foto: Europol
1/3
07.05.2024.
u 08:40

Uhićene osobe sumnjiče se da su iz Južne Amerike prokrijumčarili tone kokaina i lišća koke, a za transport droge koristili su razna plovila, jedrilice i katamarane

Razotkrivanje i demontaža laboratorija sposobnog da svaki mjesec proizvede oko 100 kilograma droge te uhićenje 20 osoba, među kojima je i više onih koje međunarodne policijske snage zovu  "visoko vrijednom metama" rezultat je najnovije  akcije španjolske policije  koju su potpomogli Europol te američka DEA. Laboratorij za proizvodnju kokaina otkriven je u blizini Madrida, a španjolska policija  je tom prigodom zaplijenila  i 21 bačvu s kemikalijama koje se služe za ekstrakciju kokaina.

Otkriće ovakvog laboratorija na europskom tlu, ukazuje da se način proizvodnje kokaina koji je bio tipičan za južnoameričke kartele prebacio i u Europu, što je još jedan dokaz njihovog jačanja, na što opetovano upozoravaju i Europol i Interpol. Inače, tijekom ove akcije pretraženo je 27 lokacija, pri čemu je španjolska policija zaplijenila tri milijuna eura u gotovini.

Nakon uhićenja  20 osoba, od kojih su 19 španjolski državljani, a jedan državljanin Kolumbije, zaplijenjena je  imovina vrijedna 10 milijuna eura, uključujući luksuzne satove, vozila... Osim toga zaplijenjeno je i 50 kilograma kokaina, kilogram heroina, 1,7 kilograma hašiša, 10 kilograma marihuane...

Uhićene osobe sumnjiče se da su iz Južne Amerike prokrijumčarili tone kokaina i lišća koke, a za transport droge koristili su razna plovila, jedrilice i katamarane. Sumnja se da su jedrilice i katamarani koji su korišteni za prijevoz droge unajmljeni u Galiciji.

POVEZANI ČLANCI:

Unajmljivani su i skiperi, uglavnom mlađe i neosuđivane osobe, a kokain  bi se iz Južne Amerike dovozio na različite lokacije duž obale Galicije, prije no što bi se dalje prokrijumčario u unutrašnjost Španjolske i druge zemlje EU. Za transport droge koristili su vozila koja su imala sofisticirane skrivene odjeljke. Sumnja se da je spomenuta skupina vodila i laboratorij u kojem su iz lišća koke ekstrahirali kokain.

>> VIDEO Ovo ledi krv u žilama: Tornado uništio zgradu u Nebraski, kamera u automobilu snimila trenutak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije