Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za vlastitu sigurnost

Oni su već desetljećima ključni igrači na Bliskom istoku. U Jordanu potiho vlada izvanredno stanje

21.04.2024.
u 17:33

U Jordanu potiho vlada izvanredno stanje pa su vojska i policija u punoj pripravnosti jer strahuju od mogućih nemira, pa čak i pokušaja svrgavanja vlasti budući da mnogi aktivisti, među kojima i pripadnici Muslimanskog bratstva, optužuju jordanskog kralja za pomoć Izraelu. Naime, kada su hutisti počeli udarati na brodove koji idu prema Izraelu, u Izraelu je nastala nestašica hrane.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Behemot
Behemot
19:35 21.04.2024.

50% stanovništva Jordana su etnički Palestinci što dovodi u nepriliku kraljevsku Hašemitsku obitelj koja je proglašena 1921. od strane Engleza na teritoriju propalog Otomanskog carstva. Kao što su u Srbiji Britanci doveli na vlast Karađorđeviće koji su bili svinjari, tako su u Jordanu doveli na vlast goniče deva.

SE
Serengeti
19:17 21.04.2024.

Jordanski kralj vlada Jordanom i ima svu vlast u rukama. To je monarhija, ali ne kao Velika Britanija gdje kralj ima protokolarnu dužnost. Trenutni kralj vlada 25 godina, a njegov otac prije njega je vladao 47 godina. U države gdje je na vlasti američka pudlica nitko se ni ne buni i ne govori da tamo treba donijeti demokraciju kao npr u Kinu ili u Rusiju.

Avatar IvanR
IvanR
17:49 21.04.2024.

Kazu za njega da je prodana duša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije