Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef ruske diplomacije dolazi u RH
Povratak na članak

Lavrov u Zagrebu želi oživiti 
dijalog Rusije i Europske unije

U Zagrebu će se, uz sudjelovanje Lavrova i hrvatskog mu kolege, držati konferencija o suradnji EU i Rusije, gdje bi se vrlo realno mogli razmijeniti pogledi o sadašnjoj situaciji, o sankcijama koje je EU nametnuo Rusiji, a onda Moskva reciprocitetom uzvratila, o potrebi suradnje u području sigurnosti, Bliskog istoka, migracija te ekonomiji

Komentari 13

Avatar kozorog
kozorog
10:02 28.01.2020.

ne želi rusija ništa obnoviti, ona je odavno svima u eu dala do znanja da je 90-ih prevarena od strane zapada, silovana i opljačkana, a sve po receptu zapada, wb, mmf, sve te ekipe su jako dobro savjetovale, zemlju čija je ekonomija bila planska u pola godine bacili u nazovi tržišno gospodarstvo, silili ih na masovnu i brzu privatizaciju, bez osnovnih kontrolnih mehanizama, pa je tako 90-ih godišnje iz rusije odlazilo preko 300 mlrd dolara, bez ijednog centa poreza. ruski tajkuni su nastali uz pomoć zapada, koji je uživao gledajući mrskog ideološkog neprijatelja kako propada, nesvjestan da bez stabilne i jake rusije nema ni stabilnosti u za zapad najbitnijim regijama, aziji, africi, u arapskom svijetu posebno. sad kad je europa svedena samo na ekonomskog diva, bez ikakvih političkih a kamoli vojnih kapaciteta i utjecaja, europa je ta koja treba nešto za sebe napraviti. jer 70 godina je zapad europe bio američki protektorat, mada je i danas, posebno istočna europa. amerika se brine za svoje interese, al europa mora shvatiti da američki interesi nisu i europski. da je amerika i europa u biti konkurencija!

VL
DU
Deleted user
19:51 28.01.2020.

volio bih se slikati s Putinom.... on je prava faca..... nema kod njega soroščića i teršelića.....

VL
MX
Mister X
19:38 28.01.2020.

Lavrov u Zagrebu želi oživiti dijalog Rusije i Europske unije; Baš zato je došao jer mi smo sada gospodri glavni gazde u EU . Hoče li nam neko to tako da oprezenrira ito onima koji su jako pijani ili ii i još jako naivni .. ? Da muđi imamo pravo tu ur+tome pogledu da donesemo neku odluku kojom bi se Rusija kroz nas mogla 1 mm promijeniti strogo određni odnos diktiran od Amerike zan i zadnji normali , nepismeni Hrvat... Naravno nađe se pokoji bedak koji nema ni blage veze sa ničim a kamopi sa realitetom realitetom . Da pada na sulude pomosli kao je zaista dosšao da oživi dijalog da ali je ujedno svjestan dilaoga i njegove totalen ništavnosti i nulte koristi u oživljavanju EU - mrtvaca !

VL
ZA
zagabria1
09:49 28.01.2020.

Lavrov je dobar diplomat, omjeren, kulturan

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
13:15 28.01.2020.

Evropska unija sama je nastradala uvodeci sankcije Rusiji. Mislili naskodit Rus ustvari naskodili sami sebi. Gledam ovdje u Moskvi.pametni Slovenci puno slovenske tehnike sportske opreme.Kao i Slovenska kvalitetna farmacija. Rusi se okrenuli svome farmerstvu otvorili oci. Zasto placat ovima kad je Rus tako bogata, Ovdje sve se zeleni buja i raste. Rus postala najveca zitarica na planeti ito u kratkom roku. Njemcima dosadile sankcije pa Angela Merkel svako malo tu u Moskvi. Dolazak Njemacki bizmismena kazu mi hocemo sa Rusijom dobru politicku i ekonomsku saradnju. Vidim koliko je Rus postovana u svjetu tose vidilo i na psljednjem govoru Rus predsjednika u cast oslobodenja Ausvitza u Poljskoj. U Jeruzalemu govorio je kao svi predsjednici zajedno. Glavna figura svi su samo gledali i pljeskali i nasa Kolinda je bila tamo. .Zauzvrat jos Izraelci otvorili su spomenik Lenjingradu. Medutim nase novine sturo izvjestavaju o tome.Rusija iako pod sankcijama napreduje gradi i radi.Ekonomija ce rasti preko 2% a place su povecane blizu 7%. Zatim poticaj na radanje djece ko ima trece djete dobije blizu cetrnest tisuca eura. Ovdje se gradi i radi vidite zakoliko napravise gigantski most za Krim zatim plinovod za Kinu 8500 km dug TURSKI TOK SJEVERNI TOK za NJEM .Dvanest velebni stadiona desetine sport hala. Olimp u Sociju Univreziada u Krasnojarsku. Mega djecja bolnica u Moskvi Auto put Moskva ST Peterzburg sve u kratko vrjeme.O malim projektima netreba pisati.

VL
AF
afer
12:59 28.01.2020.

Emisar cara Putina. Dalje od nas...

VL
Avatar mladen valentić
mladen valentić
20:34 28.01.2020.

Rusi samo dalje od Hrvatske i Zagreba!!!

VL
AN
antonelić
10:00 28.01.2020.

uskoro kreće inicijativa tri-četri mora pod hrskim predsjedanjem ... evo posla za našu bivšu precjednicu dr.kolindu pa neka brendira i nas i europu i rusiju ...

VL
DU
Deleted user
09:54 28.01.2020.

Da ima mudrih i sposobnih s naše strane mi bi s Rusima imali deste puta jaču suradnju nego sada! Jedni od drugih možemo imati itekako koristi.

VL
GR
gragakarlovac
13:52 28.01.2020.

treba rusije poslati u...

VL
IK
ikbmibm
10:04 28.01.2020.

Još jedan u nizu političkog i diplomatskog uspjeha našeg premijera Andreja Plenkovića.

VL
AV
avim
09:51 28.01.2020.

Taj je na pogrešno mjesto došao tražiti savjet i pomoć jer je i nama prijeko potrebna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.