Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI ISTRAŽIVANJA

Lista najatraktivnijih zemalja za rad u inozemstvu: Njemačka pala na iznenađujuće mjesto

Foto: Pixabay
1/2
24.04.2024.
u 21:51

Tvrtke koje stranim radnicima nude atraktivne uvjete rada i podršku imaju prednost u privlačenju radne snage iz inozemstva.

Njemačka se istaknula kao peta najpopularnija destinacija za zapošljavanje te kao prvoplasirana među zemljama izvan engleskog govornog područja, potvrdilo je to istraživanje koje je obuhvatilo 150.000 radnika iz 188 zemalja. Predvođena Australijom, SAD-om, Kanadom i Velikom Britanijom, Njemačka je privlačna destinacija za radnike diljem svijeta, piše Fenix Magazin. 

Istraživanje, provedeno od listopada do prosinca, otkrilo je da je manje od četvrtine zaposlenika aktivno tražilo posao u inozemstvu, dok je više od 60 posto izrazilo spremnost na odlazak iz svoje zemlje radi zaposlenja. Unatoč svojoj popularnosti, Njemačka je u višegodišnjoj usporedbi donekle izgubila na atraktivnosti, budući da je 2018. godine bila na drugom mjestu.

Iako su destinacije poput Švicarske i Austrije među omiljenima za radnike u Njemačkoj, istraživanje je pokazalo da je samo sedam posto od 14.000 ispitanika razmišljalo o pronalasku posla u inozemstvu. S druge strane, stopa razmišljanja o odseljenju u inozemstvo u Njemačkoj je niska u usporedbi s drugim zemljama poput Italije, Velike Britanije i SAD-a.

VEZANI ČLANCI: 

Interes za odlazak na rad u inozemstvo najizraženiji je u afričkim zemljama poput Gane, gdje je udio onih koji razmišljaju o odseljenju 74 posto. U Indiji je taj udio 54 posto, a u Turskoj 35 posto. Istraživanje je također pokazalo da je atraktivnost radnog mjesta ključni faktor za odlazak u inozemstvo za većinu ispitanika, a ne toliko zemlja ili određena metropola. Tvrtke koje stranim radnicima nude atraktivne uvjete rada i podršku imaju prednost u privlačenju radne snage iz inozemstva. Konzultant BCG-a Jens Bayer istaknuo je da su radne dozvole jedan od ključnih faktora te da je procedura za njihovo dobivanje u Njemačkoj često složena, što može predstavljati prepreku za strane radnike, Fenix Magazin. 

Ima ih osam: Možete li prepoznati hrvatske nacionalne parkove po fotografiji?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije