Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U STRANKAMA

Mamić: Odustajanjem od Milanovića snovi o vladi SDP-a postali nemogući; Bagić: Otvaraju se mnoge opcije i stvar je još dinamičnija

Zagreb: Predsjednik Milanović komentirao odluku Ustavnog suda
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
23.04.2024.
u 21:58

Sve ove promjene zapravo onemogućavaju prilično čudne opcije i prijedloge iz redova SDP-a i Možemo", smatra Mamić.

Razgovori oko sastavljanja većine nakon parlamentarnih izbora su u tijeku, a nekoliko se političkih aktera i njihovih izjava danas našlo u fokusu javnosti. Naime, Peđa Grbin, čelnik SDP-a, otkrio je danas jesu li odustali od Zorana Milanovića. Uz to, pojavili su se navodi o raskolu u Mostu, točnije da ga supružnici Raspudić napuštaju. 

"Što se tiče toga, vidjeli ste što je izjavio Most, što je izjavio IDS. Imamo matematičare u svojim redovima, ne moram ja odraditi zbrajanje, ali ovo zbrajanje može odraditi svatko od nas. Okej, odgovor je da. Ne bih rekao odustali, nego treba biti svjestan realnosti. Ako nešto nije realno, onda ne treba niti lupati glavnom kroz zid", istaknuo je Grbin. Je li to konačan kraj SDP-ova sna o Vladi te što to znači za SDP, Grbina te Milanovića, komentirali su analitičari Dragan Bagić i Ankica Mamić

VEZANI ČLANCI

"Proces formiranja HDZ-ove većine nije gotov, a dok on nije gotov, nisu nestale šanse niti za neku drugu većinu. Jasno je da Milanović više nije u igri za mandatara, što otvara mnoge nove opcije te time stvar čini još dinamičnijom", ističe Bagić. 

"Mislim kako snovi o Vladi koju bi oformio SDP nisu bili realni jer je razlika u osvojenim mandatima između HDZ-a i partnera te koalicije Rijeke pravde velika. Odustajanjem SDP-a od Zorana Milanovića jasno je kako je to sada i nemoguće. Čini se kako se i najnovijim događanjima i raskolom u Mostu otvara put HDZ-u za razgovore sa Suverenistima. Sve ove promjene zapravo onemogućavaju prilično čudne opcije i prijedloge iz redova SDP-a i Možemo", smatra Mamić.

VIDEO Predaja lista saveza 12 stranaka za Europski parlament

Komentara 40

MI
miliša
22:30 23.04.2024.

Gdje je nestao čovjek - predsjednik, gdje se skriva on... rijeke pravde postadoše rijeke ponora - Maminjo bi rekao "nećeš razbojniče"...

HA
Hary3
22:33 23.04.2024.

Presušile reke pravde.

PR
pravednik2
22:44 23.04.2024.

Kada bi bio premijer, morao bi ranije ustajati nego kao predsjednik. To bi mu narušilo zdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije