Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na podršku

Milanović: Podrška je kredit koji su nam građani dali na vrlo kratak rok

milanovic
Slavko Midzor/PIXSELL
29.01.2012.
u 11:13

Nikad se ne osvrćem na rejting, ali sada hoću. Ovo je beskamatni kredit koji su nam građani dali na vrlo kratak rok, te moramo im ga vratiti, ocijenio je predsjednik Vlade osvrćući se na istraživanje o popularnosti.

SDP s koalicijskim partnerima ni u jednoj izbornoj jedinici nije ostvario planirani broj glasova, no jednako tako osvojio je veći broj mandata nego što su planirali, potvrdio je u nedjelju i Glavni odbor SDP-a.

Kukuriku vizija


Analizirali su rezultate izbora te su dali podršku Vladi za sve mjere kojima je cilj promjena smjera u gospodarstvu, stabilan razvoj i smanjenje troškova središnje države. Predsjednik Vlade Zoran Milanović na početku sjednice komentirao je visoki rejting koji Vlada ima u javnosti, po kojem čak 49 posto građana smatra da će Vladini potezi odvesti Hrvatsku na pravi put.

– Ovo je beskamatni kredit koji su nam građani dali na vrlo kratak rok i vrlo će ga brzo tražiti natrag – kazao je naglašavajući kako je svjestan da građane ne smiju iznevjeriti i moraju im vratiti vjeru u institucije. Koalicijskim partnerima i oporbi poručio je da od njih očekuje žestoku utakmicu, ali ne i prljavu.

– Građani očekuju jasna pravila, bolje plaće i bolji život. Institucija je i drugi mirovinski stup. Kada ukinemo zastupničke mirovine, poručujemo da vjerujemo u institucije – kazao je.

U izvješću o kampanji esdepeovci su analizom ustanovili da su dobili 952 tisuće od ciljanih 1,2 milijuna glasova, što je 79 posto plana. No više su nego zadovoljni jer su se podcijenili u II., VI., VII. i IX. jedinici, gdje su osvojili po jedan mandat više te su u konačnici dobili 80, a ne planiranih 76 mandata.

Zanimljivo je da su se esdepeovci u izvještaju o kampanji osvrnuli i na svoj nadimak Kukuriku koalicija. “Naziv Kukuriku koalicija dali su nam novinari i trebao je zvučati posprdno. Prihvatili smo ga jer se protiv nadimka nema smisla braniti, a kao drugo, samo ime izvrsno odgovara našoj viziji Hrvatske – zemlje uspavanih potencijala koju je potrebno probuditi konkretnim planovima i rješenjima”.

Baza simpatizera

U kampanji SDP je telefonskim anketiranjem napravio bazu svojih simpatizera u kojoj je 170 tisuća ljudi te bazu potencijalnih donatora. Njih je 24.850 i pred izbore su im svima poslali bianco-uplatnice. Odazvao im se 3561 uplatitelj s donacijama vrijednim nešto više od pola milijuna kuna

Komentara 185

KI
kiwi2
22:13 29.01.2012.

. banana, pazi, majmun !

DU
Deleted user
19:51 29.01.2012.

Hej profeorzag, zašto si ti SDP-ova lažljiva agitatorska mrcina?

DU
Deleted user
19:59 29.01.2012.

profesorzag, zašto SDP-ova večina u gradskoj skupštini godinama tiho podržava Bandića? Majmune gadne, SDP nije ljevica osim na papiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije