Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goran latković

Napadnuti reporter RTL-a za Večernji list: 'Vikali su stoko dok su me s leđa udarali po glavi'

Goran Latković
Foto: RTL.hr/Screenshot
1/6
20.11.2021.
u 21:22

Tijekom prosvjeda reporter RTL-a Goran Latković napadnut je od strane nekoliko prosvjednika, a o samom napadu govorio je i za Večernji list.

Nešto iza 15.30h u subotu poslijepodne tisuće prosvjednika okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu na velikom prosvjedu protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera. Sudionici prosvjeda koji se na društvenim mrežama naziva i “Bijeli tihi marš” od Vlade su tražili ukidanje Covid potvrda, koje su u okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, socijali te državnim i javnim institucijama. 

Tijekom prosvjeda reporter RTL-a Goran Latković napadnut je od strane nekoliko prosvjednika, a o samom napadu govorio je i za Večernji list. 

"Snimali smo prosvjed na Trgu, a zatim krenuli prema poziciji javljanja uživo. U tom trenutku krenuli su verbalni napadi, a zatim sam dobio udarac laktom u rebra i nakon toga dva udarca s leđa u glavu. U tom trenutku vikali su stoko", kazao nam je Latković i dodao da su verbalne uvrede počele od samog dolaska na prosvjed. 

"Svi kolege iz medijskih kuća danas su se nosili s teškim riječima koje su im pojedinci uputili. Ovim putem želim izraziti podršku kolegicama i kolegama i divljenje svima na hrabrosti i profesionalizmu", kazao je. 

Latković svoje napadače nije uspio vidjeti jer su mu, većina, prišli s leđa. 

"Jednoga tek perifernim vidom, a ostali su “vrlo hrabro” udarali s leða. Nisam im ništa poručio niti ikad bih, jer u tim trenucima je najvažnije sačuvati razum, ostati profesionalan i povući se iz rizične situacije", ispričao je reporter koji na sreću nije zadobio nikakve ozljede.

Istaknuo je da ne želi generalizirati i smatra da nisu svi na prosvjed došli s ciljem da vrijeđaju novinare, ali da ovakva situacija baca sjenu na sve ostalo. 

"Prosvjed je demokratsko pravo, a kada se prosvjeduje za slobodu onda bi bilo dobro da se pri tome ne ugrožavaju druge osobe", zaključio je Latković. 

Komentara 59

GO
Gorki
20:01 20.11.2021.

A najjače mi je kad glume žrtve jer eto samo rade svoj posao. Kakav je to posao u kojem ne snosiš odgovornost za pogrešku. I sad opet lažu i manipuliraju jer žele i mogu

HR
Hrvatskosrce
20:17 20.11.2021.

Kada se sjetim novinarskih spinova, te neobjektivnih izvještavanja, ne bi me čudilo da je ovo laž. Nisam za nikakvo nasilje, ali i ne vjerujem da se igdje i dogodilo. Ljudi bilo je predivno osjetiti zajedništvo. Živjela Hrvatska!

RA
Rafael71
20:33 20.11.2021.

Isto tako netko od prosvjednika može tvrditi da su ga napali reporter i snimatelj rtl odlazeće tv, inače poznate po istini i ljubavi prema Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije