Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularnost

Nemoć u krizi i afere srušili rejting Jadranke Kosor za 15 posto

kosor
Davor Višnjić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
31.03.2010.
u 20:03

Jadranka Kosor potezima nakon Sanaderova odlaska uspjela je dići Vladu sa sitnih 19 posto onih koji odobravaju njezine poteze u srpnju prošle godine na 54 posto u veljači.

Mnogi štrajkovi, uključujući i one najmučnije, štrajkove glađu u splitskoj Željezari, rast broja nezaposlenih, prosvjedi seljaka, afera oko premijerkina stana i krađa žita iz Đakovštine obilježili su protekli mjesec i donijeli dramatičan pad popularnosti i Vlade i premijerke.

Nema boljeg standarda

Pokazuje to najnovije Pulsovo istraživanje rađeno tijekom ožujka na tisuću ispitanika prema kojem je podrška Vladi pala sa 54 na 40 posto, što je najniži rejting od početka godine, a premijerka Kosor je sa 77 posto pala na 62 posto onih koji su je u odnosu na njezina prethodnika Ivu Sanadera ocjenjivali pozitivno.

Sredina veljače bila je, naime, vrhunac popularnosti Vlade u posljednjih godinu dana. J. Kosor svojim je potezima nakon Sanaderova odlaska uspjela dići Vladu sa sitnih 19 posto onih koji odobravaju njezine poteze u srpnju prošle godine na 54 posto u veljači.

Njezina osobna popularnost skočila je sa 33 posto u srpnju prošle godine do zavidnih 77 posto, koliko Sanader u šest godina nikad nije dohvatio, dok je Sanaderova u isto vrijeme pala sa 29 posto u srpnju na pet posto u siječnju ove godine. Ovakav pad premijerke i Vlade koju vodi dokaz je da se akcijama poput rješenja odnosa sa Slovenijom i sitnim potezima poput ukidanja jedne stope harača ne može rješavati ozbiljna situacija te da građani očekuju znatno više.

Čak ni uhićenja i prijave protiv članova uprava Podravke, HAC-a, HPB-a i Đakovštine – koji su pridonijeli imidžu političarke odlučne da raščisti s kriminalom i korupcijom – ne mogu dugo držati pozornost javnosti ako se na ostalim područjima ne događa ništa što bi popravilo standard građana.

Druga iza Josipovića

Uhićenje Damira Polančeca dogodilo se nakon što je anketa završena pa se ne može znati koliko bi pomoglo premijerkinoj popularnosti, tim prije što su i oni do sada uhićeni pušteni na slobodu, a javnost i dalje nema spoznaja o njihovoj stvarnoj upletenosti i krivnji. Istina, J. Kosor je i na drugom mjestu po popularnosti, iza predsjednika Josipovića, no morat će se pomučiti želi li zadržati tu poziciju. Sretna joj je okolnost, u nimalo zavidnoj situaciji za premijerku i Vladu, što opozicija ima svoje probleme i nema jasnu strategiju kritike Vlade i borbe za utjecaj.

Komentara 47

BI
bizzwizz05
21:38 31.03.2010.

Jaca je ko ona osoba koja stane ispred telke i zaklanja mi pogled na utakmicu lige prvaka. toliko je volim. eto.

N7
No.77
23:53 31.03.2010.

Rekao bi sve je isto \"ka i lani\", jeftina mediska manipulacija javnosti preko anketa koje nikad nisu vidjeli ljude da kažu svoje mišljenje. to vam je PravDA.

GO
Gogs
20:50 31.03.2010.

a bogme niti stanković..ma to su gluposti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije