Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar
Povratak na članak

Novo suđenje Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezične ploče

Živkovića je sud u Vukovaru u prvostupanjskom postupku oslobodio na što se žalilo Državno odvjetništvo

Komentari 18

BR
brzzzy
15:14 28.03.2018.

Bravo HR pravosuđe... A za Lovas i masakr još nitko nije odgovarao... Požurite...

VL
BA
bakulušić
14:16 28.03.2018.

Bratstvo i jedinstvo moramo čuvati kao zjenicu oka svoga! I sve koji ga narušavaju moramo oštro kažnjavati. Ne smijemo dopustiti da neodgovorni pojedinci narušavaju skladan suživot jugoslavenskih naroda i narodnosti i ruše temelje revolucije. Naši su drugovi ginuli na Sutjesci da bismo to stvorili i to je zapisano u Ustavu. Sjaj zvijezde petokrake ne smije biti narušen, reklo je nedavno slavno Vijeće za suočavanje s prošlošću. Državna tijela su dužna poštivati te smjernice!

VL
GU
Gustirna
11:38 29.03.2018.

Ako se ne varam cak i ustavni sud, pun jugokomunjara, je ustanovio da su ploce postavljene nezakonito....kako ta da drug cvitan nije optuzio nekog svog iz udbotalibanskog sdp-a....

VL
Avatar Aria
Aria
10:34 29.03.2018.

Nisam nacionalist, niti imam namjeru vrijeđati nekog na nacionalnoj razini ali volim svoju zemlju Hrvatsku , i smatram da Srbi moraju poštivati hrvatski jezik i hrvatsku kulturu ako već žive u Hrvatskoj. Ako u Njemačkoj ili drugim zemljama možeš pričatii njemačkim i poštivati zakon onda to isto moraš i u Hrvatskoj. Ne možeš nametati svoju kulturu i jezik u tuđoj zemlji pa koliko god sličnosti jezične imao s nekim narodom. Jednostavno svatko na svom teritoriju ima pravo činiti što želi, na tuđem moraš poštovati i prihvatiti tuđe.

VL
GU
Gustirna
11:34 29.03.2018.

Nece banda crvena suditi svojim saveznicima iz domovinskog rata ...nego onima koji su im zaustavili tenkove njihovog partijskog druga milosevica ...i rusili im ustavno pravni poredak srboslavije...

VL
Avatar kobilda face
kobilda face
16:24 28.03.2018.

marginalac koji je razbio državnu imovinu i htio se izvuči sa psihijatrijskim nalazom da je lud

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:37 28.03.2018.

Na Goli otok.

VL
Avatar narozi
narozi
19:27 28.03.2018.

sada se pravi da je budala, hihihiih pa takav se i rodio

VL
DU
Deleted user
15:33 28.03.2018.

Od svega je ovdje mnogo bitnije funkcioniranje pravne države i poštivanje zakona. Moja generacija studenata na filozofskom, imala je sreću da nam predaje Gajo Petrović, pisac čuvenih udžbenika "Logike", i izvrstni filozof. Ako primjenimo osnovna pravila koja smo od njega učili, slijed bi bio ovakav: 1. Je li ta dvojezična ploča postavljena po zakonu? Odgovor je - Da! 2. Je li po zakonu dozvoljeno lomiti ili skrnaviti državne insignije? Odgovor je - Ne! 3. Postoji li zakonska odrednica sankcioniranja takovih vandalskih činjenja? Odgovor je - Da! Znači država mora sankcionirati vandalizam i anarhiju svih pojedinaca ili grupa koji ne poštivaju propisane zakonske normative. To su ispravni potezi države i sudstva, a histerija anarhista i klerofašista bilo gdje, pa i na ovom forumu, potpuno je nebitna i besmislena.

VL
Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
14:36 28.03.2018.

10 godina minimum.Još i srpsko prezime.Fuj.

VL
DI
Diesel
14:42 28.03.2018.

Cijeli Balkan pun bitangi i baraba.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.