Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI RIJEČKI HEROJI

Ovo su učenici koji su spasili ženu iz gorućeg stana: Netko je viknuo 'woman' i mi smo odmah potrčali gore

Riječki srednjoškolci utrčali u zgradu koja gori i spasili ženu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
11.01.2024.
u 10:24

Pekle su nas oči i kašalj nas je uhvatio, priča srednjoškolac no to ih nije spriječilo da spase 81-godinu ženu iz požara koji je u ponedjeljak buknuo na riječkom Korzu

Učenici Ante Vukušić, Amel Topić i Adin Solak pokazali su veliku hrabrost nakon što je u ponedjeljak navečer buknuo požar na drugom katu zgrade na riječkom Korzu u kojoj je smješten 'Happy Hostel'. Njih trojica, inače učenici Prometne škole Rijeka, prvi su primijetili da se nešto događa i odmah su odlučili reagirati. 

- Evakuirao sam ljude iz zgrade, pomagao kolegi pri gašenju požara. Kad smo vidjeli da ne možemo ugasiti požar, pitao sam postoji li tko još u zgradi da treba pomoć, no nitko nije znao. Kad smo krenuli prema izlazu, netko je zagalamio 'woman' pa smo otišli kat iznad i vidjeli smo da je u tom stanu buknuo požar - ispričao je Ante Vukušić. 

 

- Nakon što je taj stranac viknuo 'woman', potrčali smo gore, no nismo ništa vidjeli od tog dima. Pekle su nas oči i kašalj nas je uhvatio. Nakon što smo došli do tog stana gdje je gospođa, uzeli smo gospođu zajedno sa strancem, krenuli smo se spuštati no ništa nismo vidjeli od dima pa smo pali sa stepenica - nastavlja priču Amel Topić. 

VEZANI ČLANCI: 

Adin Solak kaže kako je čuo da su pali jer se on izgubio u dimu dok su dvojica njegovih kolega spašavala staricu. 

- Odmah sam im pomogao i izvukao ih van. Gospođi smo kada smo izašli van imobilizirali nogu te ju je hitna odvezla na daljnje liječenje - ispričao je Adin Solak. 

Primorsko-goranska policija objavila je pak kako ozlijeđenih osoba u požaru nije bilo, a da je liječnička pomoć uslijed izloženosti dimu pružena 81-godišnjoj hrvatskoj državljanki. Prema rezultatima očevida, uzrok požara je tehnički čimbenik, odnosno kvar na električnim instalacijama. Požarom je oštećen dio prostora, dok su ostali dijelovi, kao i u drugim stambenim i poslovnim prostorima zgrade, zacrnjeni od dima. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a požarom su oštećeni i vlasnici stambenih i poslovnih prostora u zgradi gdje je nastao požar.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
marinalučica
11:01 11.01.2024.

Vi ste na ponos roditeljima, a ne manje važno, i školi! Šalom - mir s vama

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:42 11.01.2024.

Bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije