Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA ZAPOSLENICIMA

PITANJE DANA Koliko ćete novca dobiti za uskrsnicu?

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 10:07

Uskrsnica, osim što predstavlja financijsku podršku, često ima i simboličko značenje te se smatra gestom zahvale za rad i doprinos zaposlenika.

Uskrs, koji se ove godine slavi 31. ožujka, je sve bliže, a mnogi se već raduju ne samo obiteljskim okupljanjima i uskršnjim jajima već i tradicionalnoj uskrsnici koju isplaćuju mnogi poslodavci diljem Hrvatske. S obzirom na raznolikost praksi među različitim poslodavcima, mnogi s nestrpljenjem očekuju objavu iznosa koji će im biti isplaćeni kao dodatak na plaću. Također, uskrsnica, osim što predstavlja financijsku podršku, često ima i simboličko značenje te se smatra gestom zahvale za rad i doprinos zaposlenika.

Mnogi građani, s druge strane, više ne moraju strepiti. Naime, neki su gradovi već objavili koliku će uskrsnicu dati svojim umirovljenicima, a poznato je i s koliko će novca svoje zaposlenike nagraditi državne tvrtke. Tako će, kako smo ranije pisali, zaposlenici Hrvatskih autocesta, njih 2603, ove godine dobiti jednokratni dodatak na plaću u neoporezivom iznosu od 200 eura. Riječ je o rastu od 67,28 eura. Zaposlenici Hrvatskih cesta prošle su godine dobili 100 eura, a ove će dobiti 50 eura više. 

HŽ Infrastruktura isplatit će uskrsnice od 143 eura po radniku. Oni su prošle godine primili po 79,63 eura. Radnici HŽ Putničkog prijevoza lani su primili 26,54 eura uskrsnice, a ove će im godine biti isplaćena 143 eura. HEP-ova uskrsnica prošle je godine bila 79,63 eura, dok će ove biti isplaćeno 132,72 eura. Croatia Airlines prošle je godine isplatila 132,72 eura, no ove godine još uvijek nije donesena odluka. Hrvatska pošta istaknula je kako radnicima godišnje isplaćuje tri jednokratne nagrade te je podsjetila kako su povodom Uskrsa prošle godine zaposlenici dobili 132,72 eura.

A kakve ste "sreće" vi ove godine i hoće li vas poslodavac nagraditi? Odgovorite nam na naše pitanje dana o uskrsnicama.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Pet trikova za dekoriranje uskrsnog stola

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije