Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLUŠAJTE SNIMKU

Plenković grubo vrijeđao DP i Most pred 200 HDZ-ovaca, oni ga snimili i pustili u medije

Samobor: Premijer Plenković u društvu građana i kandidata VI. izborne jedinice
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/7
14.04.2024.
u 18:17

"Nemojte biti zavarani, joj to su desni, naši su, Hrvati. Nisu. Oni su srušili Kolindu, sutra će srušiti nas. To morate znati", izgovorio je predsjednik HDZ-a

Teškim riječima obrušio se predsjednik HDZ-a, tehnički premijer Andrej Plenković, na Domovinski pokret i Most, a dio snimke njegova govora jučer je objavio portal Nacional, uz najavu da će kompletan transkript objaviti u današnjem izdanju tjednika. A na snimci se čuje kako Plenković s omalovažavanjem govori o prvom čovjeku DP-a Ivanu Penavi.

"Taj Penava postoji, moja baba pokojna bi mogla biti gradonačelnica Vukovara s lovom koju mu država daje svaki dan. Sve što se tamo napravilo napravila je država, on sam nije napravio ništa. Ništa. Nula. I uzeo na sebe žrtvu ljudi kojih nema", govori Plenković i nastavlja kako je riječ o pokvarenim i zlim ljudima s kojima HDZ neće imati posla.

"Nema nikakvih dilema. Nemojte biti zavarani, joj to su desni, naši su, Hrvati. Nisu. Oni su srušili Kolindu, sutra će srušiti nas. To morate znati", izgovorio je predsjednik HDZ-a, a u stranačkim kuloarima jučer se moglo čuti kako je riječ o govoru koji je Plenković održao prije dva dana, pred 200-tinjak ljudi, uglavnom čelnika temeljnih ogranaka stranke u Gradu Zagrebu. Radilo se o internom motivacijskom skupu u kazalištu Žar ptica, a naši sugovornici potvrđuju kako se Plenković tamo obrušio i na druge ljude iz Domovinskog pokreta, tvrdeći da su neki među njima aktivno sudjelovali u pripremi oružanog napada Danijela Bezuka na zgradu Vlade.

POVEZANI ČLANCI:

Obrušio se, kažu, i na Most, nazivajući ljude iz te stranke pogrdnim imenima i tvrdeći kako im je mjesto u psihijatrijskoj bolnici. Naši sugovornici prepričavaju i kako je Plenković s dosta zabrinutosti govorio o izbornim izgledima HDZ-a, procjenjujući kako ankete koje im daju prednost ne treba uzimati zdravo za gotovo. Pritom je, kažu, upozorio i kako bi HDZ mogao koštati izborni odaziv, bude li znatno veći nego prije četiri godine te zaključio kako njegovoj stranci u prilog idu vremenske prognoze koje za izborni dan predviđaju prolom oblaka. Nacional na naslovnici donosi, pak, njegovo promišljanje kako HDZ može računati na "Dinarsku Hrvatsku", dok je s biračima u Zagrebu i na sjeverozapadu Hrvatske "kao da igrate u gostima polufinale Lige prvaka".

 

FOTOGALERIJA 'Bio je kolovođa: Evo kako je Andrej Plenković izgledao kao dijete

Samobor: Premijer Plenković u društvu građana i kandidata VI. izborne jedinice
1/16

U uhu naših sugovornika iz HDZ-a najneugodnije su, međutim zazvučale poruke da bilo kakva suradnja s DP-om ne dolazi u obzir, jer smatraju da će si HDZ time znatno ograničiti svoj poslijeizborni koalicijski potencijal. S kim ćemo, ako ne s DP-om, pitaju se ovi izvori, posebno oni desnije orijentirani, kojima nije dobro sjela aktualna koalicija s liberalima i SDSS-om.

POVEZANI ČLANCI:

Drugi, pak, tvrde kako je Plenkoviću interes raskoliti DP i oformiti većinu s dijelom stranke koji je bliskiji potpredsjedniku Mariju Radiću i na taj način izbjeći Penavu, koji ni pod koju cijenu ne želi koaliciju sa SDSS-om. Iz ovog dijela HDZ-a i prije su plasirane informacije kako stvari među istaknutim DP-ovcima ne stoje dobro te kako HDZ u poslijeizbornoj kombinatorici računa na Radićevu struju. Radić, međutim, to oštro demantira, a kao dokaz navodi upravo snimku koju je jučer objavio Nacional.

– DP će imati svoj put i svoj izbor i nitko nas neće natjerati na izbor između druga Tita i Draže Mihailovića. Drug Tito su Rijeke pravde i njihovi "Kapelski kresovi", a Draža Mihailović su oni koje je vodio ratni gradonačelnik Vukovara. Ako su nekom oni prvi izbor, onda nemamo što razgovarati – rekao nam je Radić i dodao kako upravo snimka Plenkovićeva govora pokazuje pravo lice HDZ-a.

VIDEO Hasanbegović o potezu Zagreb Pridea: 'Ne bavim se tuđim seksualnim usmjerenjima'

 

Komentara 89

LO
Lojzek1967
18:28 14.04.2024.

Nadam se da će uz to što vas skinu s vlasti velik dio HDZ lopova završiti u zatvoru.

LJ
Ljeto2023
18:44 14.04.2024.

Očito rade živci pa Plenki pokazuje dokraja svoje pravo lice. Ne osporavam da su napravili i neke pozitivne stvari, ali to je stranka koja vrijeđa, omalovažava, izruguje se, svađa se, nemaju ni minimum poštovanja prema svojim političkim suparnicima...a najgore od svega što stalno govore da se bore protiv korupcije i kriminala, a djela pokazuju suprotno. Ne vjerujem im

AS
ante_slavonac
10:33 15.04.2024.

glas za HDZ je glas za SDSS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije