Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor s tvrtkom Radnik

Prvi gosti u ljetovalištu Valamar Collection na Rabu u ljeto 2025.

Foto: Imperial Riviera
1/2
08.03.2024.
u 12:15

U prvoj fazi, vrijednoj 54 milijuna eura, obnovit će se i repozicionirati 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, sagraditi 24 nove obiteljske sobe, a predviđena su i ulaganja u plaže i brojne prateće sadržaje

Novo Valamar Collection ljetovalište u Suhoj Punti na Rabu gradit će građevinska tvrtka Radnik d.d. s kojom je Imperial Riviera jutros potpisala ugovor. U prvoj fazi, vrijednoj 54 milijuna eura, obnovit će se i repozicionirati 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, sagraditi 24 nove obiteljske sobe, a predviđena su i ulaganja u plaže i brojne prateće sadržaje. Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planirano je u ljeto 2025. Novi turistički kompleks zapošljavat će, kako se planira, 235 djelatnika.

- Ovo vrhunsko ljetovalište čvrsto će pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu te pružati bogati javno dostupni sadržaj sugrađanima Raba čime želimo doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. U ovoj godini investicije Imperiala iznose više od 38 milijuna eura te uključuju i izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova, te kamping ljetovališta Padova na Rabu, digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik - rekao je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Inače, buduće Valamar Collection ljetovalište (četiri i pet zvjezdica) u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 četvornih metara, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od tri  do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene.

POVEZANI ČLANCI:

Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu, a posebna pažnja bit će usmjerena na unaprjeđenje ponude na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom. Dakako, u tome će moći uživati i  lokalno stanovništvo te drugi gosti koji posjećuju otok Rab.  

- Suradnja na ovom projektu značajna je za Radnik d.d. kao i za veliki broj naših partnera, kooperanata i dobavljača iz cijele Hrvatske, a osobito za one s Raba te s Kvarnera i iz srednje Dalmacije. Cilj nam je ovaj projekt realizirati na zadovoljstvo svih dionika i prema najvišim standardima prema kojima smo međunarodno prepoznati već dugi niz godina. Zadovoljstvo mi je što od 1.travnja prema kolektivnim ugovorima koji su sklopljeni sa socijalnim partnerima povećavamo plaće za oko 10% te nastavljamo raditi na poboljšanju uvjeta rada i daljnjem povećanju plaća u interesu cijelog hrvatskog graditeljstva. Investicijski projekti tako dodatno doprinose statusu i razvoju građevinarstva kao i cjelokupnog gospodarstva. Na ovom projektu će u razdoblju izvođenja radova raditi i do 300 radnika. Zahvaljujem se Upravi Imperiala na pruženoj prilici i povjerenju u Radnik d.d. kao izvođača radova u velikom projektu - kazao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnik d.d. i predsjednik Udruge građevinara Hrvatske pri HUP-u.

FOTOGALERIJA Ruši se kultni hotel Marjan, evo što je ostalo od jednog od simbola Splita

1/28

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić kazao je kako se otok Rab ovom investicijom svrstava uz bok vodećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj poput Dubrovnika, Poreča i Makarske.

 - Na Rabu ove godine obilježavamo veliku obljetnicu 135 godina turizma, a ulaganja u kvalitetu, destinaciju i održivi turizam treba posebno cijeniti iz perspektive razvoja kvalitetnijeg turističkog proizvoda, jačanja konkurentnosti te većih mogućnosti za daljnji profesionalni razvoj, što je garancija ostanka i opstanka na otoku. Ova investicija pokretač je gospodarstvu u širem smislu, od građevine do niza obrta i trgovine, a posebno našeg brodara Rapske plovidbe. Čestitamo vlasnicima, investitorima i izvođačima kao i svim zaposlenicima Imperial Riviere na ovom velikom iskoraku, kojim će se u 2025. na najbolji način obilježiti prvih slavnih 60 godina postojanja tvrtke Imperial - riječi su rapskog gradonačelnika.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, ovoga tjedna svoja vrata gostima otvorio je preuređeni hotel Valamar Padova u gradu Rabu s 175 moderno preuređenih soba, bazenima i brojnim sadržajima za obitelji, a za Rabljane i ostale goste dostupni su i preuređeni wellness centar te izvrsna gastronomska ponuda Oliva restorana i Vero bara.

Imperial je u 2022. uložio dva milijuna eura u novu pješčanu plažu ispred hotela Valamar Padova. Investicija je uključivala izgradnju zaštite od utjecaja valova, infrastrukturno i hortikulturno uređenje, novu šetnicu, plažni objekt, sanitarni čvorr, baldahine i ležaljke, te atrakcije za djecu.

VIDEO Predstavljanje Admiral ledene kupole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije