Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

Biramo 25 top mjesta na Jadranu: Što je po vašem mišljenju najljepše na našoj obali? Glasujte u anketi

Hrvatski gradovi
Foto: Pixsell
1/12
04.03.2024.
u 08:00

U anketi na kraju teksta odaberite što je, po vašem mišljenju, najljepše i najvrednije na našoj obali koja je ljeti meka gostima iz cijelog svijeta. A želite li s nama podijeliti fotografije ili video svoje omiljene turističke destinacije u Hrvatskoj, pošaljite e-mail na dojavi@vecernji.net.

Oko 18 milijuna stranaca i više od 2,5 milijuna domaćih turista svakog ljeta uživa u hrvatskim prirodnim ljepotama, prvenstveno moru i obali, u povijesnim znamenitostima i, dakako, gostoljubivosti domaćina. Dnevno na našoj obali svaki gost u prosjeku potroši 140, a u unutrašnjosti Hrvatske 136 eura.

Turisti koji su boravili u Hrvatskoj od lipnja 2022. do lipnja 2023. bili su pri tome izrazito zadovoljni. Čak 92 posto svoj je ukupni boravak ocijenilo ocjenama šest ili sedam na skali od jedan, što je "jako loše", do sedmice, koja u ovom slučaju znači "odlično". Uz ukupni boravak, još su 23 elementa ocijenjena najboljom ocjenom, a na prvom mjestu su ljepota prirode i krajolika, ljepota mjesta, osobna sigurnost te ugođaj u destinaciji, kojima više od 90 posto hrvatskih turista daje šesticu ili sedmicu.

S druge strane, ponajmanje je komplimenata za prijevoz, mogućnosti za kupnju te ponudu događanja, zabave i sporta u destinacijama. Dobro je, naravno, znati i jedno i drugo, kako bi se domaćini (još) bolje pripremili za iduću turističku sezonu. Na onome zbog čega turisti prvenstveno vole Hrvatsku i ne treba puno raditi. More i druga prirodna bogatstva treba samo brižno čuvati.

Što je po vašem mišljenju najljepše i najvrednije na našoj obali, koja je ljeti meka gostima iz cijelog svijeta? Gdje se vama najviše sviđa od Savudrije i Umaga do Prevlake i Cavtata? U povodu 25 godina weba Večernjeg lista, među inim, biramo i 25 top mjesta na Jadranu. Izbora ima raznih, šampiona turizma tradicionalno bira i Turistička patrola Večernjeg lista, nerijetko i svjetski mediji naša vela i mala mista uvrštavaju u svoje izbore, ali ovom prilikom želimo čuti mišljenje naših čitatelja. A želite li s nama podijeliti fotografije ili video svoje omiljene turističke destinacije u Hrvatskoj, pošaljite nam e-mail na dojavi@vecernji.net. Najbolje ćemo objaviti u našoj galeriji.

VEZANI ČLANCI:

Predlažemo ih pedesetak: Dubrovnik, Cavtat, Makarska, Brela, Tučepi, Baška Voda, Orebić, Komarna, Mljet, Korčula, Vela Luka, Lastovo, Vis, Komiža, Hvar, Stari Grad, Split, Šolta, Brač, Vodice, Primošten, Murter, Šibenik, Zadar, Silba, Iž, Biograd, Kornati, Pag, Novalja, Pašman, Dugi otok, Vodice, Tribunj, Primošten, Mali Lošinj, Susak, Cres, Lubenice, Crikvenica, Novi Vinodolski, Rab, Krk, Malinska, Vrbnik, Opatija, Poreč, Vodnjan, Rovinj, Vrsar, Umag.

Ostale ankete možete pogledati OVDJE

Komentara 12

WI
wice
08:36 04.03.2024.

A gdje vam je Trogir?

MK
marko_k
09:15 04.03.2024.

Primošten i Vodice imate po dva puta na listi?! Mogli ste barem provjeriti listu prije objave..

Avatar Castro
Castro
13:16 04.03.2024.

Obala je najljepsa, sve je lijepo na nasoj obali...i sva mijesta koja ste naveli i ona isto koje niste stavili u listu.. Da smo jos malo vrijedniji i da se hocemo malo vise potruditi oko onoga sto nije Bog dao ( sunce i more ) tada bi bila jos ljepsa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije