Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70% IZ OBNOVLJIVIH IZVORA

Prvi put izvozimo struju: Lani su vjetar i sunce u Hrvatskoj proizveli više nego što nam stiže iz NE Krško

30.04.2024.
u 06:31

U Hrvatskoj su instalirane 13.573 solarne elektrane; 2776 krajnjih je kupaca s vlastitom proizvodnjom, a 10.797 korisnika postrojenja za samoopskrbu

Komentara 20

KI
Kontra indoktriniran
07:45 30.04.2024.

Strah me je ovakvih upisa.

GE
gemist
09:03 30.04.2024.

Nije spomenuto,ali glavnina proizvodnje tzv.obnovljivih izvora je od hidroelektrana,koje opet ovise kakva je godina što se tiče padavina,sad kad počne turizam i vrućine,porasla bu potrošnja zbog klima uređaja,a da ti mladi koji su se odselili su puno struje trošili,a na što,zaštekan laptop ili mobitel na punjenju,ja radim u firmi koja se bavi čeličnim konstrukcijama,raznim,kontejnerima itd.koliko mi struje trošimo kad stotinjak aparata za zavarivanje krene u pogon,doduše imamo na krovovima hala solarne ploče snage 2 MW,ne znam kakvu imamo kombinaciju sa HEP-om,ali naša potrošnja može samo rasti jer imamo posla preko glave,naravno izvoz evo baš sinoć odoše 2 objekta dužine oko 18m po širini zauzimaju voznu traku i pol,zatvara se promet i pod policijskom pratnjom do Bregane,tamo bude čekala slovenska policija i do Kopra pa na brod i na Bliski istok,mislim Izrael,unutra agregati,baterije,kompjuterska oprema za poznatu američku firmu koja se bavi spremanjem podataka,kao ono poslovanje u oblacima kak se to zove,prijevoz samo košta da se smrzneš,sad su u planu objekti za naftne bušotine dolje,gdje oni smještaju potrebnu aparaturu,a radimo i za vjetroelektrane na sjeveru Europe,masivne čelične konstrukcije otporne na potrese ko zna koliko Richtera,moe i samo malo zanjihati da popuca farba :)

Avatar pendreck
pendreck
08:49 30.04.2024.

Bravo Croatia! Struje ce trebati vise i vise, ostadose Putletrovci i Sejkovi bez nafntih dolara za koju godinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije