Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND ILI PUKA SREĆA?

Prvo provalili u poslovni prostor pa u bankomate te odnijeli stotine tisuća eura

Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
24.04.2024.
u 08:12

Policija ne navodi kako je obijen bankomat, no očito nije dignut u zrak eksplozivom, kao što je to bio "trend" zadnjih godina, jer bi se em za eksploziju čulo i ona bi uznemirila građane, em bi policija to onda tako i priopćila. U svakom slučaju, iz bankomata je, kažu u policiji odneseno nekoliko stotina tisuća eura.

Novi trend među provalnicima ili tek puka sreća, pitanje je koje sebi moguće postavljaju zagrebački policajci nakon što su u 48 sati u dva navrata bavili provalama u - bankomate.

Prva se dogodila 21. travnja u 4.40, a policiji je događaj prijavljen 22. travnja. Kada su policajci došli na mjesto događaja u Ulici Josipa Strganca u zagrebačkom Susedgradu, utvrdili su da je nepoznati  počinitelj provalio u poslovni prostor u vlasništvu 46-godišnjaka. Nakon što je provalio u poslovni prostor, prišao je bankomatu iz kojeg je otuđio novac.

Policija ne navodi kako je obijen bankomat, no očito nije dignut u zrak eksplozivom, kao što je to bio "trend" zadnjih godina, jer bi se em za eksploziju čulo i ona bi uznemirila građane, em bi policija to onda tako i priopćila. U svakom slučaju, iz bankomata je, kažu u policiji odneseno nekoliko stotina tisuća eura.

Na sličan način provaljeno je i u bankomat na Rudeškoj cesti. Ta se provala dogodila 22. travnja oko 2.30. I u tom slučaju, prvo je provaljeno u poslovni prostor jedne tvrtke, a zatim u bankomat. I u ovom slučaju je odneseno nekoliko stotina tisuća eura. U policiji kažu da se obje provale u bankomate istražuju, a u potrazi za provalnicima, možda će im pomoći snimke videonadzora, ako ih ima. U svakom slučaju, uskoro će se vidjeti jesu li provale u bankomate novi trend među provalnicima, koji su, pokazuju policijske statistike na  bankomate do sada "jurišali" uglavnom dinamitom.

"Otvaranje" bankomata eksplozivom postao je tako unosan posao da se svojevremeno cijele dobro organizirane kriminalne organizacije time bavile, koje su te prepade, kako je  upozoravao Europol, čak i uvježbavale na posebno osposobljenim poligonima.

Automobilom naletio na pješaka, oboje zatražili liječničku pomoć

Komentara 2

AL
Alfie
08:57 24.04.2024.

Sigurno su se gadno opekli zato što je novac uništen, nisu pročitali da bankomat ima elektrokemijsku zaštitu !

MO
modovisisajteMaraschino
08:52 24.04.2024.

"jer bi se em za eksploziju", "em bi policija"..... stvarno bi i Nepalci trebali doći raditi za novinare jer bi im hrvatski jezik bio obavezan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije