Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVLJENA PREVARANTICA

Riječanka (43) nakon godina 'muljaže' kazneno prijavljena: Oštetila tri tvrtke za oko 219 tisuća eura

Novac
FREEPIK
02.05.2024.
u 16:30

Prijavljena je za kažnjiva djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policijska uprava primorsko-goranska kazneno je prijavila 43-godišnjakinju za 12 kažnjivih djela gospodarskog kriminala kojima je oštetila tri tvrtke za oko 219 tisuća eura, izvijestili su iz te policijske uprave.

Sumnjiči ju se da, kao odgovorna osoba triju tvrtku s područja Primorsko-goranske županije od 2018. do 2021., nije položila na račune sav fiskalizirani promet ostvaren djelatnošću tvrtki. Tereti se da je oko 185 tisuća eura zadržala za sebe, te s računa tih tvrtki u tom razdoblju podizala gotovinu u iznosu od oko 34 eura, a da to nije evidentirala u poslovnim knjigama.

Osim toga, navodi policija, od 2018. do 2021. nije podnijela prijavu za obračun poreza u kojoj bi iskazala drugi dohodak u visini izuzete financijske imovine tvrtki u privatne svrhe. Tako je izbjegla plaćanje poreza za više od 45 tisuća eura, čime je oštećen Državni proračun RH. Prijavljena je za kažnjiva djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

VEZANI ČLANCI: 

FOTO Ovo će biti novo središte Zagreba 2026.: Pogledajte kako napreduju 80 mil. € vrijedni radovi

Novac
1/39
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije