Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAO MILANOVIĆA

Pupovac o većini bez SDSS-a: Nisam siguran da je Plenković imao izbora. Znamo tko je bio 'master of the game'

Veljun: Milorad Pupovac komentirao pregovore o sastavljanju nove Vlade
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/14
08.05.2024.
u 08:56

Milorad Pupovac poručio je kako ne zna ima li šansi da će doći do preslagivanja vlade, poručivši kako manjinci ovoga puta idu u nešto drukčijem sastavu

Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a, stranke koja neće dati potpis Andreju Plenkoviću za mandatara za sastavljanje nove većine, gostovao je jutros u emisiji N1 pa prokomentirao pregovore koji su u tijeku. SDSS je ispao iz većine zbog uvjeta Domovinskog pokreta koji je tvrdio da u većinu s njima neće ići, čime je Andrej Plenković ostao bez svog dugogodišnjeg partnera. 

– Nije imao drugog izbora, nisam siguran da je Hrvatska imala drugog izbora. Moram pitati tko je sve sudjelovao u stvaranju toga da stranka poput ove nastupa kao da je sve normalno i njezina retorika prema Srbima je normalizirana. Sasvim sigurno nije samo Andrej Plenković. Postoji čovjek koji je oprao tu stranku, skoro je porušio sve što se porušiti dalo, a sada bi trebalo ispostaviti račun meni ili Plenkoviću. Nitko tko je s njim razgovarao nije postavio pitanje posljedice toga. Vi ćete reći da su to dobri dečki, čuvari Ustava i normalnosti. Nemojmo biti kratke pameti i misliti od danas do sutra. Situacija je ozbiljna – poručio je Pupovac.

– Na sastanku manjinaca dogovoreno je da djelujemo usuglašeno, usklađeno i da se držimo zajedno, jer je to bitka na dugu stazu, ne za jednu odluku, priliku nego za dosta bitaka i prilika. Druga odluka jest kad kažem da djelujemo usuglašeno, što znači da sve odlučujemo tako da se usuglašavamo. Naš stav je da podržavamo Andreja Plenkovića kao mandatara, ali među nama ima razlika oko toga kome možemo dati podršku kad je posrijedi sastav Vlade – poručio je.

Kazao je kako ne zna ima li šansi da će doći do preslagivanja vlade koja će biti sastavljena, poručivši kako manjinci ovoga puta idu u nešto drukčijem sastavu. 

POVEZANI ČLANCI:

– Predsjednik HDZ-a također ima svoj dio odgovornosti, kao što i ja imam. Ne mislim da je samo predsjednik RH odgovoran, ali znamo tko je bio ''master of the game'' – poručio je. 

>> Zastupnici nacionalnih manjina dolaze u utorak u Banske dvore

Veljun: Milorad Pupovac komentirao pregovore o sastavljanju nove Vlade
1/13
Ključne riječi

Komentara 50

DE
Delumbija
09:16 08.05.2024.

Pupovac u oporbi, neprocjenjivo.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
09:49 08.05.2024.

Samo ti cmizdri, Pupi. "Novosti" su sljedeće.

GL
Glavica
09:59 08.05.2024.

pupovca treba strpa u remetinac on stvara mrznju izmedzu hrvata i srba sve za novce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije