Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ZNA SE KOLIKO GA IMA
Povratak na članak

Rusija prijeti Zapadu: Prvi put najavljene vježbe s taktičkim nuklearnim oružjem, evo što je to

Od pokretanja invazije na Ukrajinu 24. veljače 2022., ruski predsjednik Vladimir Putin opetovano je podsjećao zapadne nacije na nuklearnu moć Moskve, u pokušaju da ih obeshrabri od povećanja vojne potpore Kijevu

Komentari 24

LU
Luftbalons
11:31 09.05.2024.

.a nigdje ne pišu da je NATO odavno u ex UA , da se širi i na Finsku,Švedsku, pokušava ugroziti Belorusiju, čačka po Gruziji itd..NATO ne prijeti, ali rekacija je prijetnja, jer je ruska ..a Macrončić misli da ga netkoo šljivi, pa prijeti...on će prvi kidnut , šmokljo

VL
SE
Serengeti
11:23 09.05.2024.

Macron već tjednima govori da treba poslati vojsku u Ukrajinu pa nisam vidio nigdje naslov - "Macron prijeti Rusiji". Sa druge strane Putin najavi VJEŽBE i odmah se stavlja naslov - "Rusija prijeti zapadu".

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:37 09.05.2024.

Rusi imaju većih problema. Preko 60% ruskog izvoza je nafta, derivati, plin i vojna oprema. I to su glavni prihodi za financiranje rata u Ukrajini. Udarima ukrajinske avijacije smanjeni su realni kapaciteti ruskih rafinerija. Kada se tome doda potrošnja u samoj Rusiji i gubici na fronti i nafta za vojna vozila tada je morao pasti izvoz nafte i derivata, pa kada se doda embargo i gubitak europskog tržišta plina tada je pad izvoza u energetskom sektoru najmanje 20%. Vojni sektor nije više u stanju sklopiti dovoljno vojnih vozila, brodova i letjelica jer ključni djelovi su pod sankcijama i iz šverca su drastično skuplji. Pojavili su se i problemi nekvalitetnih dijelova. Pad izvoza ruske vojne opreme je sveukupno 52% u odnosu na 2021. godinu. Javljaju se i reklamacije kupaca vojne opreme zbog lošije kvalitete ugrađenih dijelova. Najnovija kriza je oko izvrsnog ruskog višenamijenskog aviona Su-30 kojeg je Rusija izvezla u 8 država. Sada su neki dijelovi na aktivnim ruskim Su-30 propali i Rusija gleda kako vratiti već ranije prodane avione. Za otkup aviona i servisne reklamacije Rusija je u periodu 2021/24 već potrošila 1 milijardu dolara. Proizvodnja novih Su-30 je 3 komada godišnje.

VL
WI
wice
09:57 09.05.2024.

Sa ovoim zemljama EU treba pokidati apsolutno sve veze, od cestovnih, željezničkih, energetskih, internetskih, kulturnih..Apsolutno sve i zaboraviti kako te države postoje. Jednostavno preorati sve dodirne pravce i dignuti žicu.

VL
FU
Fusnota
10:26 09.05.2024.

Krajnje je vrijeme da Bjelorusija napravi referendum o priključenju matici Majci Rusiji. Ovako nema smisla podržavati profesora žblj iz Kremlja kao druga država i biti tampon zona

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.