Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana od ruske invazije
Povratak na članak

SAD najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini: Osigurava se još 6 milijardi dolara

Objava dolazi nakon što je američki Senat u utorak kasno navečer odobrio novu pomoć Kijevu u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara

Komentari 31

MA
Maestro88
08:11 27.04.2024.

@mvukovic Nije to kremaljsko navijanje već realnost. Dobili su i prošle godine duplo veću pomoć od Zapada pa nisu uspjeli za 3 mjeseca 4 sela da zauzmu. Kasnije su rusi sve to vratili i uz to ih protjerali iz nekoliko gradova i desetke sela. Ova pomoć je uzaludna zato što je Rusija u svemu nadmoćnija. Ove rakete koje je Ukrajina dobila dometa 300 i 500km samo usložnjavaju situaciju po nju. Jer su rusi sada primorani da idu naprijed i zauzmu još toliko teritorije da bi obezbjedili svoju taktičku i stratešku dubinu. Tko te stvari ne razumije taj je klaun.

VL
SE
Serengeti
11:47 27.04.2024.

Važno je napomenuti da u Ukrajinu konstantno stiže oružje i streljivo iz drugih "zapadnih" država. Uostalom zadnji paket američke pomoći je najavljen 27.12.2023, kada je stigao u Ukrajinu ne znam. Zapadni mediji pišu da je Ukrajina u ožujku dobila dalekometne rakete sa dometom od 300 km i već ih je upotrijebila najmanje dva puta. Dakle medijima se samo prodaje priča da u Ukrajinu ne stiže oružje ne bi li u narodu usadili neku simpatiju prema ovom proxy ratu. Manipulacija na najvišoj razini!

VL
Avatar Behemot
Behemot
16:51 27.04.2024.

Ukrajinci su ispalili 3 radarske mete prema Sevastopolju dok je istovremeno 9 NATO zrakoplova za elektronsko ratovanje skeniralo prostor Krima za lociranje PZO sustava. Predviđa se da će NATO operatori pod ukrajinskom zastavom na Dan pobjede napasti ciljeve na Krimu, moguće i sam Kerčki most. Rat se nastavlja do posljednjeg Ukrajinca kada će se ukinuti ta marionetska država.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:46 27.04.2024.

Nije niti Hrvatska pregovarala da preda Srbiji sve južno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag s gradovima Osijek, Vukovar, Đakovo, Slavonski Brod, Sisak, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik... ovako kako se nudi Ukrajini. Naravno, bilo bi manje žrtava u Hrvatskoj. Ali Hrvatske ne bi bilo.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:02 27.04.2024.

Dodatna posebna pomoć SAD-a Ukrajini izgleda da će biti 12 milijardi dolara. Odmah ide 6 milijardi dolara u oružju i municiji (projektili za HIMARS i Patriot sustave plus granate 155 mm za artiljeriju) jer je u Ukrajini kritično. Ruska vojska je pokrenula snažne ofanzivne napore s određenim uspjehom prije dolaska američke pomoći. Ukrajina će planirano biti do kraja 2024. u obrani a za 2025. će se još vidjeti hoće li biti bilo kakvih napadnih akcija. Rusi silno napreduju u Donjeckoj oblasti u smjeru Semenivke, već su okupirali Soloviove a jure prema Keramiku. Kod Tonenke su ruske napadne trupe uhvaćene u pripremljenu zasjedu dronov a i izgubile 36 vozila, uglavnom oklopnih vozila pješaštva i tenkova. Rusi napreduju i u oblasti Harkov kod Yahidne. Svojim dronovima i raketama napadaju željezničke stanice u Ukrajini kako bi spriječili dolazak američke pomoći. Teška je situacija trenutno za Ukrajinu.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:20 27.04.2024.

Ukrajina je povukla oko 30 američkih tenkova Abrams (svaki je po 10 milijuna dolara) jer ih nisu mogli braniti od ruskih dronova. Iran je dobio prve Su-35 avione od Rusije. Ukrajinci su formirali komandoske i izviđačke grupe od 3-5 vojnika na električnim motociklima jer su ti motocikli mnogo tiši od benzinskih. Švedska oklopna vozila pješaštva serije CV 90 IFV naoružana Bofors topom od 40 mm L/70B izgleda da su se pojavila u Ukrajini. Kapacitet svih artiljerijskih granata koje se mogu ispaliti u minuti je 10:1 u korist Rusije. Danska koja je četvrta po pomoći Ukrajini do kraja 2024 godine će isporučiti dodatno u vrijednosti 650 mil dolara, a za period 2023-2028 ukupno 9,3 milijarde dolara. Europski parlament raspravlja o falsifikatima ruskih predsjedničkih izbora na kojima je Putin odnio ogromnu pobjedu.

VL
Avatar mos_mislit
mos_mislit
19:15 27.04.2024.

ruSSi nastavljaju rat dalje.. Do posljednjeg ruskog manjinca.!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.