Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana od ruske invazije

SAD najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini: Osigurava se još 6 milijardi dolara

The Wider Image: One Ukrainian war amputee's return to civilian life
Foto: Thomas Peter/REUTERS
1/6
27.04.2024.
u 06:00

Objava dolazi nakon što je američki Senat u utorak kasno navečer odobrio novu pomoć Kijevu u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara

Sjedinjene Američke Države osiguravaju novih 6 milijardi dolara vojne pomoći kako bi pomogle Ukrajini da se obrani od ruske invazije, rekao je u petak američki ministar obrane Lloyd Austin. Najnovija isporuka oružja uključivat će topničko streljivo kao i projektile za sustave protuzračne obrane Patriot američke proizvodnje, rekao je Austin nakon online sastanka s Obrambenom kontaktnom skupinom za Ukrajinu, koju vodi Washington.

Ova objava dolazi nakon što je američki Senat u utorak kasno navečer odobrio novu pomoć Kijevu u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara, čime se otvara put novim isporukama oružja nakon višemjesečne blokade.

Odmah potom u srijedu je američki predsjednik Joe Biden najavio trenutni vojni paket vrijedan milijardu dolara. Riječ je prvenstveno o opremi za protuzračnu obranu, topništvu, raketnim sustavima i oklopnim vozilima iz zaliha američke vojske.

 

GALERIJA Pripreme za rusku ofenzivu: Ukrajina potrošila više od 500 milijuna dolara na utvrđivanje granice
The Wider Image: One Ukrainian war amputee's return to civilian life
1/11

Komentara 31

MA
Maestro88
08:11 27.04.2024.

@mvukovic Nije to kremaljsko navijanje već realnost. Dobili su i prošle godine duplo veću pomoć od Zapada pa nisu uspjeli za 3 mjeseca 4 sela da zauzmu. Kasnije su rusi sve to vratili i uz to ih protjerali iz nekoliko gradova i desetke sela. Ova pomoć je uzaludna zato što je Rusija u svemu nadmoćnija. Ove rakete koje je Ukrajina dobila dometa 300 i 500km samo usložnjavaju situaciju po nju. Jer su rusi sada primorani da idu naprijed i zauzmu još toliko teritorije da bi obezbjedili svoju taktičku i stratešku dubinu. Tko te stvari ne razumije taj je klaun.

SE
Serengeti
11:47 27.04.2024.

Važno je napomenuti da u Ukrajinu konstantno stiže oružje i streljivo iz drugih "zapadnih" država. Uostalom zadnji paket američke pomoći je najavljen 27.12.2023, kada je stigao u Ukrajinu ne znam. Zapadni mediji pišu da je Ukrajina u ožujku dobila dalekometne rakete sa dometom od 300 km i već ih je upotrijebila najmanje dva puta. Dakle medijima se samo prodaje priča da u Ukrajinu ne stiže oružje ne bi li u narodu usadili neku simpatiju prema ovom proxy ratu. Manipulacija na najvišoj razini!

Avatar Behemot
Behemot
16:51 27.04.2024.

Ukrajinci su ispalili 3 radarske mete prema Sevastopolju dok je istovremeno 9 NATO zrakoplova za elektronsko ratovanje skeniralo prostor Krima za lociranje PZO sustava. Predviđa se da će NATO operatori pod ukrajinskom zastavom na Dan pobjede napasti ciljeve na Krimu, moguće i sam Kerčki most. Rat se nastavlja do posljednjeg Ukrajinca kada će se ukinuti ta marionetska država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije