Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNO ORUŽJE

Scholz traži od saveznika u NATO-u da Kijevu isporuče šest sustava Patriot

Patriot rocket is fired during PATRIOT SPARK 23 exercise at the Black Sea training range in Capu Midia
Foto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CALIN/REUTE
1/4
19.04.2024.
u 02:00

"Nadamo se da će se još šest pronaći u okviru NATO-a i također sam iskoristio priliku da to ovdje zagovaram u mnogim raspravama", rekao je Scholz u četvrtak na kraju drugog dana summita EU-a u Bruxellesu, dodajući da je Njemačka već obećala isporučiti jedan.

Njemački kancelar Olaf Scholz izrazio je nadu da će članice NATO saveza Ukrajini uskoro isporučiti šest sustava protuzračne obrane Patriot. "Nadamo se da će se još šest pronaći u okviru NATO-a i također sam iskoristio priliku da to ovdje zagovaram u mnogim raspravama", rekao je Scholz u četvrtak na kraju drugog dana summita EU-a u Bruxellesu, dodajući da je Njemačka već obećala isporučiti jedan, izvijestio je Reuters.

Scholz je rekao da su ukrajinski čelnici zatražili sedam dodatnih sustava protuzračne obrane Patriot. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij na kriznom sastanku s ministrima obrane EU-a ovog petka planira tražiti dodatnu vojnu potporu za bitku protiv ruske sveobuhvatne vojne invazije, najavljuje agencija dpa.

Zelenski je početkom travnja rekao da će za potpunu zaštitu ukrajinskog zračnog prostora biti potrebno 25 protuzračnih raketnih sustava Patriot. Rekao je, međutim, da će i samo sedam dodatnih sustava Patriot biti dovoljno za obranu najvažnijih ciljeva od ruskih napada.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Dodik vikao i prijetio na velikom mitingu u Banjoj Luci: 'Da je pravde, ne bi bilo ovog sr*** koje se zove BiH!'

Patriot rocket is fired during PATRIOT SPARK 23 exercise at the Black Sea training range in Capu Midia
1/40

Komentara 2

HO
homofobic
03:55 19.04.2024.

Patriots - stara krama! Stakor Putler je to vec davno konstatirao a i Ploto i jos neki strucnjaci su potvrdili nekoliko puta ovdje!

DU
Deleted user
06:50 19.04.2024.

Donald Trump rekao je u četvrtak da je opstanak Ukrajine važan za Sjedinjene Države, što je promjena tona nekoliko dana prije nego što Zastupnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima treba glasovati o paketu pomoći Ukrajini od 61 milijarde dolara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije