Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VRLO REALAN RIZIK'

Šef CIA poslao oštro upozorenje: Ukrajinci bi do kraja 2024. mogli izgubiti rat s Rusijom

Intelligence Hearing - Washington
Foto: Rod Lamkey - CNP
1/24
19.04.2024.
u 09:48

Upozorenje koje je Burns dao tijekom okupljanja u George W. Bush Presidential Centeru u Dallasu moglo bi biti i najsnažnije do sada u vezi s ratom u Ukrajini koji traje već više od dvije godine

Direktor američke CIA-e William Burns upozorio je zakonodavce na Kapitolu kako bi Ukrajina mogla do kraja godine izgubiti rat ako SAD ne odobri novi zakon, prenio je Politico u jeku pripreme novog paketa pomoći koji bi mogao stići Kijevu. Kako se navodi, upozorenje koje je Burns dao tijekom jednog okupljanja u George W. Bush Presidential Centeru u Dallasu, moglo bi biti i najsnažnije do sada u vezi s ratom u Ukrajini koji traje već više od dvije godine. 

– S poticajem koji bi došao od vojne pomoći, praktično i psihološki, Ukrajinci su potpuno sposobni održati se do kraja 2024. i pobiti Putinov arogantan stav da je vrijeme na njegovoj strani. Ne prođe li zakon u Kongresu, slika će biti puno strašnija. Postoji vrlo realan rizik da bi Ukrajinci mogli izgubiti na bojnom polju do kraja 2024. ili staviti Putina u poziciju u kojoj bi mogao diktirati uvjete političkog rješenja – poručio je Burns pred okupljenima. 

Ovo upozorenje visokog američkog dužnosnika stiglo je u trenutku priprema velike ruske ofenzive na ljeto, kako već tjednima tvrde Ukrajinci, a Burns nije bio jedini koji je upozorio na važnost pružanja pomoći Ukrajini. Ministar obrane Lloyd Austin također je upozorio kako bi se i saveznici i partneri mogli zapitati je li SAD pouzdan partner ne pruže li Amerikanci vojnu pomoć koja je Ukrajincima snažno potrebna. 

Osim toga, Burns je objasnio na okupljanju da je podrška Ukrajini trenutačno puno više od rata s Rusijom

POVEZANI ČLANCI:

– Također je riječ o Xi Jinpingu u Kini, njegovim ambicijama i našim saveznicima i partnerima u Indo-Pacifiku. Ovo je zapravo pitanje razumiju li naši protivnici našu pouzdanost i odlučnost i razumiju li to i naši saveznici i partneri – objasnio je.

>> VIDEO Dronovi u Ukrajini sada izbacuju oružje korišteno još u antici, a koje se opet pokazuje korisnim

Ključne riječi

Komentara 67

FI
Firange
12:10 19.04.2024.

na žalost ruskih trolova iz komšiluka koji se ovdje javljaju, sutra će Kongres izglasati paket pomoći za Ukrajinu od 60 milijardi USD...dodamo li tome i nekoliko desetaka miliijardi koje daje EU i EU države, jasno je da je ruski poraz neizbježan

Avatar Grey Eagle
Grey Eagle
12:17 19.04.2024.

F-16 dolaze u Ukrajinu za 1-2 mjeseca....letjet će rusko perje! usput, danas je srušen prvi ruski teški bombarder Tu-22M3, s udaljenosti od 300 km 👍

Königsberg
12:21 19.04.2024.

usprkos 6mjesečnoj blokadi USA vojne pomoći Ukrajini, rusija je kroz to vrijeme jedino okupirala Avdiivku, nakon što su je gotovo sravnili sa zemljom i izgubili desetke tisuća vojnika i stotine komada tenkova i oklopnjaka. Kad krenu USA vojne isporuke bit će to sasvim druge priče za Ukrajince!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije