Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ NAJNEPOPULARNIJI

Milanovićeva popularnost na početku mandata manja od one njegovih prethodnika

Inauguracija predsjednika Zorana Milanovića
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/9
26.02.2020.
u 20:03

Škoro pomeo konkurenciju: Popularniji je i od predsjednika Milanovića.

Drugi dio redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar koje za Dnevnik Nove TV provodi agencija IPSOS otkrio je imena političara koji su među građanima najpopularniji, odnosno najnepopularniji. Tako se ispostavilo da su novi predsjednik Zoran Milanović i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro najpopualrniji, dok je najnepopularniji zagrebački gradonačelnik Mila Bandić.

Od predsjednika Milanovića i nakon izborne pobjede građani nisu od izabranog predsjednika imali velika očekivanja. Tako je i nakon prisege. O njemu pozitivan dojam ima 51 posto, a negativan njih 38 posto. Tu u odnosu na početak 2020 nema promjena. No, predsjednikova popularnost je manja od njegovim prethodnika kada su počeli mandat. Tako je 2015. o Kolindi Grabar Kitarović pozitivan dojam imalo 57 posto građana, a 2010. o Ivi Josipoviću pozitivan dojam imalo je 79 posto građana. 

Od predsjednika je popularniji Miroslav Škoro koji i bez svoje stranke bilježi dobre rezultate. O njemu pozitivan dojam ima 53 posto, a negativno njih 35 posto. 

Kolinda Grabar Kitarović napustila je Pantovčak i podijelila naciju. O njoj pozitivan dojam ima 46 posto, ali isti broj građana o njoj ima negativan dojam. U godinu dana ona je “istopila” potporu od gotovo 20 postotnih poena. Andrej Plenković početak “tvrde kohabitacije” počinje s činjenicom da 40 posto građana ima pozitivan, a njih 51 posto negativan dojam o predsjedniku Vlade. 

O Boži Petrovu 38 posto građana misli pozitivno, a njih 43 posto negativno. Davoru Bernardiću pobjeda Zoranu Milanovića nije koristila. O njemu pozitivan dojam ima 29 posto, a negativan njih 51 posto. Milan Bandić i dalje gubi potporu među građanima. Tako o njemu pozitivan dojam ima 21 posto građana, a njih 71 posto negativan dojam. 

Zemlji je nestalo optimizma i potpora Vladi

Kratko je trajao optimizam građana. I dalje 71 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 20 posto misli suprotno. Ne zna njih 9 posto. Optimizam se istopio među svim biračima i sada samo 50 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru. 

Vladine politike nikada nisu imali većinsku potporu među biračima. Nakon blagog oporavka i dalje 63 posto građana vladine politike ne odobrava, a njih 28 posto odobrava, dok 9 posto birača ne zna.

 

Komentara 24

Avatar Reconquista
Reconquista
20:29 26.02.2020.

Dva od tri zadnja predsjednika su nam elitni beogradski gardisti koji dana u Hrvatskoj vojsci 91' nemaju. Zato nam i je kako nam je.

Avatar Uskok
Uskok
20:23 26.02.2020.

Jesmo tup narod. Zato nam i je tako kako nam je. Da mi je glava tih 51% optimista glede Zoke da se malo odmorim.

DU
Deleted user
20:39 26.02.2020.

Anketiraju se uvijek jedni te isti to znaju i vrapci na grani. A taj +-3% je posebna priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije