Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČINKOVITA ORUŽJA

Šojgu posjetio strelište u Moskvi: Osnovat ćemo centar za dronove i robotske komplekse

Russian Defence Minister Sergei Shoigu inspects drones in the Moscow military district
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/8
20.04.2024.
u 12:06

Sukob u Ukrajini obilježen je primjenom dronova u dosad neviđenim razmjerima, pri čemu se tisuće bespilotnih letjelica koristilo kako bi se pratilo neprijateljske snage, navodilo topništvo i bombardiralo ciljeve

Rusko ministarstvo obrane će osnovati centar za istraživanje i proizvodnju bespilotnih letjelica i "robotskih kompleksa", rekao je u subotu ministar obrane Sergej Šojgu. Šojgu je pregledavao strelište za testiranje vatrenog oružja i dronova u moskovskom vojnom distriktu, objavilo je ministarstvo obrane.

Sukob u Ukrajini obilježen je primjenom dronova u dosad neviđenim razmjerima, pri čemu se tisuće bespilotnih letjelica koristilo kako bi se pratilo neprijateljske snage, navodilo topništvo i bombardiralo ciljeve.

Russian Defence Minister Sergei Shoigu inspects drones in the Moscow military district
1/8

Sićušan i jeftin FPV (first-person view) dron, čiji operatori ili piloti imaju pregled situacije na bojištu iz prve ruke zahvaljujući kameri na letjelici, pokazao se kao jedno od najmoćnijih oružja u ovom ratu, gdje su konvencionalni ratni zrakoplovi relativno rijetki zbog guste koncentracije sustava protuzračne obrane u blizini bojišnice.

Šojguu su na strelištu predstavljena oružja namijenjena za borbu protiv takvih dronova kao i borbena bespilotna letjelica za postavljanje mina.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Behemot
Behemot
00:34 21.04.2024.

Doktrina ratovanja se radikalno mijenja. Nakon što su zrakoplovstvo, oklop i pješaštvo degradirani slijedi evolucijski skok u autonomne robotske sustave koji sami pronalaze i napadaju metu, nešto poput Terminatora. Sigurno ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti i scenarij gdje će jedna zemlja napraviti milijun dronova i poslati ih na susjeda ..

HS
Hirsch_str
12:35 20.04.2024.

Rusi imaju tehnologiju.Napravili su robot vojno vozilo koje ide na crtu bojišnice uzimat ranjenike i transportirati ih.....Tehnologija ide naprijed bez nje ništa ne možeš.Kobi reka da je Iran napravila raketu petnaest puta brzu od zvuka...To Amerikanci nemaju još se muče da naprave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije