Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRE KORONA MJERE

Što se događa u Šangaju: Starijeg čovjeka živog odnijeli u mrtvačnicu

Foto: CNN/Weibo
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.05.2022.
u 14:13

Gradske vlasti kasnije su izvijestile da je stariji čovjek sada stabilno, a ravnatelj njegova doma za starije je smijenjen. Također, udaljena su još tri dužnosnika iz lokalnog ureda. Jedan liječnik izgubio je liječničku licenciju zbog tog incidenta, tvrde lokalni mediji.

Jedan stariji čovjek u Šangaju greškom je proglašen mrtav pa odnesen u mrtvačnicu u vreći za preminule osobe. Ovo je jedan od novijih primjera kolapsa sustava tijekom pandemije koronavirusa u ovom velikom kineskom gradu u kojem su i dalje u tijeku oštre koronamjere i lockdown, piše CNN

Internetom se proširila snimka na kojoj se vidi kako su tek radnici mrtvačnice otkrili da je jedan čovjek u vreći i dalje živ. U videu se vidi žuta vreća i kako odjednom djelatnici brzo otvaraju vreću. Unutra je bio živ štićenik doma za starije. Snimka se proširila kineskom društvenom mrežom Weibo, gdje su mnogi šokirani korisnici kritizirali gradske vlasti. Pogotovo su iznenađeni jer se upravo Šangaj već dugo godina smatra kineskim najmodernijim i najprogresivnijim gradom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN (@cnn)

"Ovaj događaj je razotkrio probleme koji su se nagomilali u Šangaju", "Ovo bi se moglo smatrati pokušajem ubojstva s namjerom", "Pa, ljudi, čovjek bi bio kremiran da nisu skužili da je živ u posljednji tren. Vlastima nije stalo... što se događa u Šangaju?" samo su neki od ljutitih komentara građana. 

Gradske vlasti kasnije su izvijestile da je stariji čovjek sada stabilno, a ravnatelj njegova doma za starije je smijenjen. Također, udaljena su još tri dužnosnika iz lokalnog ureda. Jedan liječnik je izgubio liječničku licenciju zbog tog incidenta, tvrde lokalni mediji. 

Šangaj je objavio da u petak nisu otkriveni novi slučajevi COVID-19 izvan područja karantene, što je ključna prekretnica u borbi protiv virusa koji je paralizirao 25-milijunski grad. Prizori zatvorenih kuća i zgrada u najnaseljenijem kineskom gradu iz kojih građani ne mogu izići na naslovnicama su širom svijeta u vrijeme kada većina drugih velikih gradova uči živjeti s koronavirusom.

Neki građani, koji su bili zatvoreni u kući više od mjesec dana, bijesni i ogorčeni, bore se kako da nabave hranu i druge dnevne potrepštine te su pokazali rijetko viđeno javno protivljenje strogoj vladinoj kontroli.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mizaru
Mizaru
14:42 03.05.2022.

Tko zna koliko su ih ispohali do sad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije