Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLASAN PAKET POMOĆI
Povratak na članak

Što su sve Amerikanci odobrili u paketima koji su izazivali krizu u Kongresu? Najviše pomoći ide Ukrajini

Četiri zakona spojena su u jedan paket u Senatu, za koji je predsjednik Joe Biden rekao da će ga potpisati u srijedu

Komentari 10

XA
xaron
21:48 24.04.2024.

Neki saktovi su objavili da Danska prodaje svoje F-16 Argentini ?

VL
CU
Cuturas
10:55 24.04.2024.

Znači sve poskupljuje ! 20 ,30 centi dnevno po osobi za vraćanje naknade za pomoć ovima kaj međusobno tamane. Lijepo izmišljeno tržište za gazde koji se buđe i uživaju u tuđoj patnji i uništavanju. Doći će kraj i tome. Šteta kaj nebudemo s pivom u ruci mogel vidjeti ravnanje ovog grbavih svijeta.

VL
KI
Kontra indoktriniran
11:20 24.04.2024.

Prije svega SAD pomoć Ukrajini bila je blokirana konsenzusom svih tamošnjih aktera. Što se promjenilo? Pomoć su u stvari odblokirali cionisti da naglase svoju premoć nad anglosaksoncima koji su istu blokirali između ostalog temeljem trgovine sa ruskim energentima (Putinom) i prijete da zauvijek izbace cioniste iz novčane orbite. Na terenu, to će teško ići, jer je SAD sve što je mogao (sem nužnog za obranu svog teritorija) već prebacio u Katar, uključujući i obavezne rezerve NATO pakta deponovane na tlu SAD što je i dovelo do nesporazuma sa EU članicama istoga jer na to nije imao pravo. Novac dodijeljen Ukrajini je bez pokrića i naravno da će SAD poslati ono što budu htjeli (najmanje streljiva) jer većina država uključujući Južnu Koreju kao potencijalnog dobavljača nije previše zainteresirana za ovaj oblik suradnje.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:10 24.04.2024.

Danska je ponovila da će donirati sve svoje avione F-16 Ukrajini i zamijeniti ih za moderne modele F-35. Rusija je odgovorila da će u Ukrajinu poslati protuavionske sustave S-500 koji imaju domet 600 km. Za sada su dva bataljona S-500 u ruskoj vojnoj službi, izrađuje se još 8. Rusi javljaju da će u Ukrajinu poslati i avione SU-57 i poboljšane tenkove T-14 Armata. Njemačka je odlučila poslati u Ukrajinu izvrsne protuavionske sustave Iris-T dometa 40 km, po nepotvrđenim podacima postoje verzije projektila dometa 250 km. Neki sustavi Iris-T su već od ranije u Ukrajini. Ukrajina u ovom trenutku nema protuavionskih projektila niti za Iris-T niti za američke Patriot sustave. Očekuju se hitne isporuke za Ukrajinu preko Njemačke.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
09:56 24.04.2024.

Najinteresantnije u ovoj priči je da iza izglasavanja ovog zakona stoji Trump, koji je nagovorio Johnsona da to prođe. Desno krilo republikanske stranke time nije zadovoljno pa će biti interesantno vidjeti kako će se tu stvari dalje odvijati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.