Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SVIBANJ

Njemačka policija strahuje od mogućih nereda: Više od 5 tisuća policajaca iz cijele zemlje pristiže u pomoć

Foto: REUTERS
1/6
30.04.2024.
u 16:18

Predstavnik berlinske policije Benjamin Jendro je rekao kako je policija „dobro pripremljena“ te je između ostalog ekipirana i policajcima koji govore arapski i koji mogu prepoznati antisemitske parole

Policija u Njemačkoj, posebice u Berlinu, očekuje zbog bliskoistočnog sukoba veće nerede od uobičajenih tijekom prvosvibanjskih prosvjeda, priopćeno je u utorak. „Policija mora energično reagirati na pojavu nasilja, stvaranja nereda i izvikivanja antisemitskih parola“, rekla je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser.

Reagirat će se, najavljeno je, i na svako veličanje terorizma, u što spada i podrška Hamasu, kao i na parole koje negiraju pravo Izraela na egzistenciju poput poruke „Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna“. U Berlinu su, prema mišljenju policije, neke ovogodišnje prvosvibanjske povorke, koje tradicionalno organiziraju savezi sindikata, lijevih političkih organizacija i crkava, odabrale rute kroz dijelove grada pretežito naseljene Arapima, zbog čega se očekuje i priključenje propalestinskih prosvjeda prvosvibanjskim.

Predstavnik berlinske policije Benjamin Jendro je rekao kako je policija „dobro pripremljena“ te je između ostalog ekipirana i policajcima koji govore arapski i koji mogu prepoznati antisemitske parole. Policiji u Berlinu će u pomoć pristići i oko 5.500 kolega iz čitave zemlje.

POVEZANI ČLANCI:

Njemačka ministrica Faeser se nakon islamističkih prosvjeda prošlog vikenda u Hamburgu, na kojima se pozivalo na uspostavu šerijata u Njemačkoj i podršku Hamasu, nalazi pod pritiskom i primjedbama da nije pravovremeno reagirala kako bi zabranila te prosvjede. S druge strane se očekuje da će posebno radikalno ljevičarske grupacije iskoristiti napetu situaciju oko propalestinskih prosvjeda za obračun s policijom. Nasilni prvosvibanjski prosvjedi imaju dugu tradiciju, posebice u ljevičarskim utvrdama poput Berlina i Hamburga.

 

VIDEO U pomahnitalom pohodu mačem usmrćen dječak (13): Preminuo u bolnici, još četvero ljudi ozlijeđeno

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
16:36 30.04.2024.

Pih. Čuj Njemačka policija će prepoznavati antisemitske parole na arapskom. Imate vi većih problema od toga. Kao prvo šta oni uopće rade u Njemačkoj?

RE
Realistic
18:46 30.04.2024.

Policija strahuje??Nekad se strahovalo od policije

Avatar Idler 3
Idler 3
17:54 30.04.2024.

Mene več buni kak budeju to ljevičari delali netede ? Pa kaj su oni sirovi primitivci...pa kak to, kak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije