Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva je stabilno

Tinejdžer (16) izbo čovjeka u Australiji, policija ga ubila: 'Bilo je znakova da je radikalan'

Australija
Foto: RAFAEL_BEN_ARI
1/2
05.05.2024.
u 07:15

Napad u predgrađu Willetton imao je "obilježja" terorizma, ali tek treba biti proglašen terorističkim činom, rekla je policija. "U ovoj fazi čini se da je djelovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Roger Cook.

Australska policija priopćila je u nedjelju da je ustrijelila dječaka nakon što je izbo čovjeka u glavnom gradu Zapadne Australije Perthu, u napadu koji je prema vlastima ukazivao na terorizam. Bilo je znakova da je 16-godišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, radikaliziran na internetu, rekle su državne vlasti, dodajući da su prije napada, koji se dogodio u subotu kasno navečer, primili pozive zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice.

Napad u predgrađu Willetton imao je "obilježja" terorizma, ali tek treba biti proglašen terorističkim činom, rekla je policija. "U ovoj fazi čini se da je djelovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Roger Cook na televizijskoj tiskovnoj konferenciji u glavnom gradu Perthu, u vezi s napadačem.

Žrtva, ubodena u leđa, stabilno je u bolnici, rekle su vlasti. Zločin s oružjem i nožem rijedak je u Australiji, koja je, prema saveznoj vladi, konstantno među najsigurnijim zemljama na svijetu.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Misterij 'zelene zgrade' u N. Zagrebu: Utrošeni su milijuni, nikad nije imala stanare, a što joj nosi sudbina...?

Australija
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije