Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još ništa nije službeno

Tko je Jelena Milić, politička analitičarka koja bi mogla postati nova veleposlanica Srbije u Hrvatskoj

BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-CONFERENCE-"NATO AND SOUTHEAST EUROPE"
Haris Memija XINHUA
14.12.2021.
u 17:37

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova kažu nam kako još nisu zaprimili diplomatsku notu kojom se imenuje novi veleposlanik u RH.

Jelena Milić, politička analitičarka i ravnateljica Centra za euroatlantske studije, mogla bi postati nova veleposlanica Republike Srbije u Hrvatskoj, te da se samo čeka agrément (prihvaćanje) Zagreba, objavio je bivši dužnosnik Narodne stranke, odvjetnik Nikola Lakić, javljaju srbijanski mediji. No iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova kažu nam kako još nisu zaprimili diplomatsku notu kojom se imenuje novi veleposlanik u RH.

- Nova veleposlanica Srbije u Zagrebu bit će Jelena Milić. Vučić je amenovao njen odlazak, čeka se samo agrément vlasti iz Zagreba. Jelena Milić najbolji je dokaz da su laprdanje, etiketiranje neistomišljenika i govor mržnje u Vučićevoj Srbiji najbolje preporuke za ambasadora. Dno dna - napisao je Lakić na Twitteru.

Je li riječ o nabacivanju imenima mogućih veleposlanika, kako zna biti u diplomaciji, ili o stvarnom odabiru, za sad je teško reći. O Jeleni Milić se zna da je rođena  15. siječnja 1965., te da politička analitičarka, lobistica i osnivačica Centra za euroatlantske studije (CEAS) u Beogradu, koji prati i analizira trendove u liberalnim zapadnim demokracijama i zagovara punopravno i aktivno članstvo Srbije u Europskoj uniji i NATO-u. Stručnjakinja je u području reforme sigurnosnog sustava, odnosa Srbije i EU, odnosi Srbije i NATO-a, ruskog utjecaja na zapadnom Balkanu, Kosovo i veze između nasilnih promjena vlasti, tranzicijske pravde i reforme sigurnosnog sustava.

Komentara 2

MA
Mateo11
18:21 14.12.2021.

Pitali ste u naslovu tko je ona-a ja kažem najveća srpska alapaća i Vučićeva podguzna muha!!

SI
sisavac
11:30 15.12.2021.

znači, dolazi nam srbijanka, koja zagovara srbiju u uniji i nato-u, a to nam sad smeta... što, strah nas da bi srbija postala odmah nova zvijezda u savezništvu, jer svakog koga se uspije otkinuti od rusa, amer jako nagradi? baš smo jadni, umjesto da im pomognemo, da uđu tamo gdje smo i mi, jer time nestaju sve naše potrebe za politikanstvom, ulaganjima u obranu, granice.. jer ulaskom srbije u uniju, unija je doslovno bez granica. a sa srbijom u nato-u, hm, nestaje naša potreba za bacanjem novca za naoružanje. hm, to nije dobro za naše provokatore.. nestat će im politička niša za djelovanje. uh, ne, nek nam srbija bude i dalje 'loša'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije