Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE STVARNO SVEGA

VIDEO Ugašen portal između New Yorka i Dublina: Neki se ponašali neprimjereno, manekenka pokazala i grudi

Live stream portal
Foto: Niall Carson/PRESS ASSOCIATION
1/3
15.05.2024.
u 14:45

Posjetitelji u Dublinu su pokazivali snimke i fotografije napada na WTC 11. rujna

Zatvoren je portal postavljen na ulicama Dublina i New Yorka koji je služio za prijenos slika uživo između ta dva grada. Povod zatvaranju bilo je neprimjereno ponašanje u glavnom gradu Irske. Tisuće ljudi je došlo posjetiti umjetničku instalaciju, koja je sadržavala kameru i prenosila uživo sliku između ta dva grada, kako bi omogućila ljudima s obje strane da se vide i komuniciraju jedni s drugima. Gradsko vijeće Dublina navodi kako je portal proizveo niz lijepih trenutaka, između ostalog i prosidbu te ples, ali postojala je i nekolicina posjetitelja koja se ponašala neprimjereno, pa su tako pokazivali i videozapise i fotografije terorističkog napada na WTC 11. rujna. Jedna je žena i uhićena zbor neprimjerenog ponašanja. 

VEZANI ČLANCI:

Glasnogovornik gradskog vijeća Dublina kazao je da će implementirati tehnička rješenja u sljedeća 24 sata. "Nastavit ćemo pratiti situaciju tijekom sljedećih dana s našim partnerima u New Yorku kako bismo osigurali da portali nastave pružati pozitivno iskustvo za gradove i svijet", najavile su gradske vlasti Dublina, kako prenosi Sky News.

Za jedan od incidenata kriva je i model Ava Louise je pokazala grudi u javnom prijenosu u New Yorku za posjetitelje u Dublinu, a sada tvrdi kako zbog svega dobiva "prijetnje smrću". Ava je izjavila kako su "grudi bezopasne" i da njezin postupak nije u potpunosti njezina odgovornost jer se na portalu pojavilo više nepoželjnih stvari. Na taj incident je odgovorio i Elon Musk na društvenoj mreži X, nakon čega je Ava izjavila: "Sad mi je vidio grudi!"

Gradske vlasti dodaju kaku su primijetili povećanje broja posjetitelja otkako je portal predstavljen u sjevernom Dublinu, okrenut prema ulici O'Connell, dok se portal u New Yorku nalazi na raskrižju Broadwaya, Pete avenije i 23. ulice.

"Velika većina interakcija je pozitivna. Vidjeli smo kako se obitelji i prijatelji ujedinjuju, kako se dijele plesni pokreti i sklapaju nova prijateljstva. Čak je bila i uspješna bračna ponuda. Portal nudi prozor u druge gradove i povezuje ljude i kulture na jedinstven način", dodao je glasnogovornik gradskog vijeća Dublina.

Iz tvrtke Portals Organisation, koja stoji iza tih portala objašnjavaju kako "nemaju namjeru sugerirati ljudima da komuniciraju putem portala na bilo koji poseban način". "Naš cilj je otvoriti prozor između udaljenih mjesta i kultura koji omogućuje ljudima slobodnu interakciju", poručuju iz tvrtke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije