Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U IRSKOJ

Trojica uhićena zbog ubojstva Hrvata u Dublinu, prijatelj opisao detalje napada

Riots erupt in Dublin after school children stabbed
Clodagh Kilcoyne/REUTERS
25.04.2024.
u 22:03

David još uvijek ne može vjerovati da njegovog prijatelja iz djetinjstva više nema: "Bili smo kao braća, razgovarali smo o apsolutno svemu. Nema teme o kojoj nismo mogli razgovarati"

Trojica muškaraca uhićena su u vezi s ubojstvom Josipa Štroka i teškim napadom na još jednog muškarca u Dublinu prošlog mjeseca. Štrok, porijeklom iz Hrvatske, preminuo je u bolnici nakon napada u Clondalkinu 30. ožujka. Drugi muškarac, također Hrvat, prevezen je u bolnicu. Napadači su jutros uhićeni u okrugu Clondalkin. Sva trojica trenutno su zadržana u policijskim stanicama u Dublinu. 

Hrvat David, koji je napadnut, progovorio je za irske medije o tome što se dogodilo kobnoga dana. Njegov prijatelj iz djetinjstva ubijen je nakon što je obojicu napala skupina Iraca nakon izlaska iz autobusa. U napadu, kojega se slabo sjeća, zadobio je ozljede glave i sedam prijeloma kostiju, navodi RTE.ie.

"Liječnici su prilično iznenađeni što sam preživio", kazao je David. Oko 20 sati, nakon što su predvečer proveli zajedno u gradu Dublinu, on i Josip autobusom su otišli u Clondalkin. Inače, obojica su posljednjih godina radili u Irskoj. Usput su se zaustavili u trgovini u Clondalkinu. Ondje su, kaže David, počeli na hrvatskom jeziku razgovarati o planovima za sljedeći dan. U tom trenutku, kaže, prekinula ih je skupina mladih Iraca.

VEZANI ČLANCI:

"Možda se ne sjećam puno stvari, ali znam da je počelo jer su nam počeli govoriti: 'Ne poštujete zemlju'", kazao je te dodao kako su im rekli da moraju govoriti engleskim jezikom te ih pitali: "Kojim jezikom govorite?"

Hrvati su tada ponovno otišli na autobus te se vjeruje kako su ih Irci pratili. "Došli su s leđa, prvo me udarili bejzbol palicom. Pao sam, bez svijesti. Nakon nekoliko minuta uspio sam ustati. Vidio sam što radi Josipu. Htio sam mu ići pomoći i dobio još četiri udarca i gotovo. Zadnje čega se sjećam od tog trenutka bilo je da sam vidio svjetla hitne pomoći kako dolaze", opisao je. 

David još uvijek ne može vjerovati da njegovog prijatelja iz djetinjstva više nema: "Bili smo kao braća, razgovarali smo o apsolutno svemu. Nema teme o kojoj nismo mogli razgovarati".

 

GALERIJA ​Privođenje državljanina Ukrajine (22) osumnjičenog za ubojstvo sunarodnjaka
Riots erupt in Dublin after school children stabbed
1/9
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:18 26.04.2024.

Prestrasno doslo je vrijeme da je bolje odtati doma i boriti se.Nigdje vise nisi siguran.Zamisli ubiju bas katolika kako su glupi.Puna Europpa svih navija i vjera i oni ubiju bas svog katolika

ZI
ziva___istina
07:33 26.04.2024.

To je samo pocetak, nastavak slijedi i ne samo u Irskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije