Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Soban
Povratak na članak

Ugledni slovenski novinar objasnio zašto Putin toliko mrzi Europu: 'On ima izvrsnu taktiku, cijela Europa radila je za njega'

Mislim da on gubi dodir sa stvarnošću i da živi u svom KGB-ovskom svijetu, u kojem posvuda vidi neprijatelje i petu kolonu. Sada je još bio dvije godine zatvoren zbog COVID-a, što je dodatno utjecalo na njega. Posljedice COVID-a u Rusiji su strašne. Rusija je prošle godine zabilježila 2,4 milijuna umrlih, najviše u jednoj godini poslije Drugog svjetskog rata, a od tog broja je milijun umrlih više nego što je to uobičajeno, što svjedoči o tome da službeni podaci o broju umrlih od koronavirusa nisu točni. I u trenutku kada zemljom pustoši koronavirus Putin mijenja ruski ustav kako bi sebi produljio mandat.

Komentari 24

DU
Deleted user
14:48 17.03.2022.

I druge službene statistike umanjuju stvarne brojke ali izgleda na su prvaci po smrtnosti od kovida u Peru - doduše i mi smo u neslavnih top 10 - cijela ova regija - toliko o učinkovitosti ruskog cijepiva :) Vjerojatno su imali vodu. Nije ni čudo da se brdo Rusa cijepilo kod nas.

VL
BA
barbaizamerike
20:14 17.03.2022.

Jesu li svjetski politicari ludi pa ne vide da Putin zajebaje i provocira citav svijet?Svjet se treba udruziti i protjerati sve Ruske diplomate i izolirati Rusiju.EU gladna nece biti ima zemlje za hranu a i drva za grijanje pa neka zatvori plin i neka Rusi zive u izolaciji.Kad im dosadi doci ce Rusi sa bjelom zastavom.Sto smo pohlepni? sta nam treba osim malo kruha mlijeka i zelenja ponekad malo mesa i to je to a bez nafte i plina mozemo

VL
Avatar Duksi
Duksi
22:34 17.03.2022.

Imao je izvrsnu taktiku ,europa cijela radi za njega , a sad je napravio da cijela europa i pola svijeta radi protiv njega.

VL
DU
Deleted user
16:45 17.03.2022.

Putin mrzi novi svjetski poredak

VL
AT
atlantisind
19:15 17.03.2022.

Putin ne mrzi Evropu nego Evropa je popustila pod pritiscima Jenkija a njima jaka Rusija je trn u oku.

VL
DU
Deleted user
04:22 18.03.2022.

Ukrajina je vrlo atraktivna "parcela" - a RF treba dodatne "morske fasade" na zapadnoj strani, jer pretežan dio stanovništva je tu, dok obale na dalekom Istoku nisu toliko životno privlačne, e da bi bile vrijedne ratovanja. Da ne duljim - Ukrajina je žitnica, rudna bogatstva, tranzitni smjerovi plinovoda i naftovoda i prometnice prema Europi, kulturno najbliža Ruskoj Federaciji odnosno jezična barijera praktično ne postoji. Zato se odvažio krenuti na Ukrajinu jer tzv. Nova Rusija bi onda bila s težištem zapadno, obuhvat Bjelorusije je već napola gotov čin, još Ukrajina pa su se zacementirali na crnomorskoj obali i imaju dodatna rudna bogatstva i žitnicu zauvijek. Nema tu puno emocija prema EU, a članstvo Ukrajine u NATO je dobrodošao izgovor za invaziju - iako nerazumno što su lideri NATO toliko uprli u smjeru širenja na Istok jer time su ugrozili i sigurnost tih država. Zaključno, nema tu gudura i fundamentalista kao u slučaju Čečena - samo korist i prosperitet...

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
21:01 17.03.2022.

Sam Pfizer pise u svojim dokumentima da postoje neuroloske poslijedice nakon cijepljenja. Moguce da je Hobbit jos jedna zrtva cijepiva. To bi dosta toga objasnilo.

VL
IB
iva.begovic
19:34 17.03.2022.

Na temelju čega ta osoba misli da Putin mrzi Europu.? Možda po tome što su Europi jeftino prodavali energente i na sve se druge načine nastojali umiliti. Bezuspješno, na žalost. Mene samo zanima, novinari, kako vas nije sramota stavljati ovakve naslove. Tko vam to naređuje i kako se osjećate u svojoj koži ovako očito manipulirajući javnim mnijenjem? Dala bi otkaz da moram objavljivati ovakve i slične tekstove.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:57 17.03.2022.

U modernom svijetu svime upravljaju Kina i SAD.... Naravno da se stari Soviet protivi tome. U toj jednaždbi mora dodati i Sovjetski zavez da bi sve bilo uravnoteženo.

VL
RA
ranko75
17:41 17.03.2022.

Putin Evropu ne mrzi, on je prezire, jer Evropa nema svoju vanjusku politiku nego je krpa za noge SAD i americka je pudlica u svemu. Evropa nema svoju vojsku nego0 se opslanja na americku silu, i zbog toga je postala otirac za noge amerima koji rasturaju Evropu u svakom pogledu.

VL
SD
sdragan
17:12 17.03.2022.

Jel i ovo spada u dnevnu dozu "Dva minuta mrznje" prema Putinu i Rusiji? Ko je citao Orvela...Zna o cemu pisem!

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:30 17.03.2022.

Nije mu palo na pamet da su putina cijepili za "Koronu" vjerovatno i Pfizerom i Modernom za svaki slučaj po tri puta do sada. Možda je od cjepiva ako ćemo već nagađati, poznate su nam već te nuspojave. Sada kada pristižu podaci o smrtnosti za prošlu godinu očito je da je smrtnost drastično porasla u zemljama sa većom procijepljenosti. E sada što to točno znači neznam, možda se umire od cjepiva a možda cjepivo uopće ne djeluje a možda i kombinacija ovo dvoje. Ako ne vjerujete pogledajte podatke, dostupni su svima.

VL
Avatar Cantor
Cantor
20:27 17.03.2022.

Putin mrzi Europu? Dajte najte....

VL
TO
tonzy
15:34 17.03.2022.

"Lažne price su se nadaleko proširile, pa ljudi vjeruju u mikrocipove i genetske mutacije... Neki pravoslavni i katolicki svecenici otvoreno su i agresivno pozivali ljude da se ne cijepe, a društvene mreže su prepune najapsurdnijih glasina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.