Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO
Povratak na članak

Plenković: Dio inflacije je generiran od strane naših aktera, ne samo ruskom agresijom na Ukrajinu

S premijerom u intervjuu '1 na 1' razgovarao je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović

Komentari 33

IC
ICCO
12:06 03.10.2023.

Ni drug TITO si ne bi bolje dao intervju.

VL
Avatar Franjo Šafranek
Franjo Šafranek
12:52 03.10.2023.

Ovaj svijet je prodan davnih dana, a najveći lažni idol je novac. Rat i pogibija ljudi, jučer Afganistan i Irak, danas Ukrajina. Genocid u Jemenu od strane Saudijaca. Sve za maksimizaciju zarade! A akteri poput Von der Leyen i slični guraju agendu koja onda odgovara moćnicima iz sjene. Vlasnicima krupnog kapitala, koji su svoj utjecaj raspodjelili kroz sve sfere društva. Zvuči možda kao teorija zavjere, no kad se gleda šira slika uz veliki izvor pomno probranih informacija, stvari postaju jasnije. Predlažem svima da informacije traže na platformama poput X (bivši twitter) i slične. Najbolje što možete sebi napraviti ako se želite dezinformirati je da slušate tipove poput Plenkovića, Bačića i sličnih podanika. A HRT naravno stranačka televizija, to je baš potpuna hipnoza i otuđenje od zdrave pameti

VL
Avatar loka
loka
14:03 03.10.2023.

Da ga nije tužno i dosadno slušati, bilo bi zabavno🙄

VL
DE
derin
13:34 03.10.2023.

Hrvatska i njeni građani već su preopterećeni s visokim porezima i nametima, radi čega imamo male plaće i skupe cijene izgleda. Znači nemamo pristojne plaće, mirovine, nemamo ušteđevine izuzev pojedinaca, imamo skup život, ne putujemo i sad izgleda neki bi nakon izbora uveli porez na ono jedino malo što imamo, a to je naše domove i učiniti nas podstanarima u vlastitom domu i uvijek korak do beskučništva. To je ključno pitanje ovih izbora na koje trebaju odgovoriti svi kandidati, a ne prebacivati temu. Da npr. prvo probaju smanjiti preveliki državni aparat i rashode.

VL
SL
slonko
16:13 03.10.2023.

Jedna od generatora inflacije je i Dalićka. Jer je smanjila ambalažu Podravkinih proizvoda, npr boce džemova sa 860 gr na 670 gr, i cijena te manje boce sa džemom je veća!

VL
KP
kplustunjevina
12:21 03.10.2023.

Zvuči kao Hillary Clinton.

VL
ZZ
Zvir Zvirek
12:22 03.10.2023.

Haha Plenko brani Ukrajinu a nie Hrvatsku bravo

VL
ZP
Zabranjen pristup
16:03 03.10.2023.

Uvjek krivi drugi a ne oni koji su odgovorni. Zanimljivo ako je nesto pozitivno kiti se mi ovo mi ono

VL
SA
sani1
13:29 03.10.2023.

A HDZ je najznačajniji među tim njegovim akterima

VL
TU
TutoBruto
16:23 03.10.2023.

Inflacija nema veze sa ratom u Ukrajini. Inflacij je ekonosmki fenomen koji nastaje kada se pojavi na trzistu visak gotovine. To se desilo tijekom pandemije Covid 19 i lokcdowna kada se tiskao novac i davao bez pokrica. Inflacija je krenula prije rata u Ukrajini, vec pocetkom 2022 bila je preko 7%. Rat je izgovor da se stavi odgovornost za inflaciju na rat Rusije protiv ukrajine, a u stvarnosti inflacija je rezultat katastrofalnih i pogresnih odluka vladajucih tijekom Covid 19 krize. Ukrajina je presiromasna zemlja da moze imati utjecaj na globalnu ekonomiju, takdoejr kolicine plina i nafte unatoc ratu prodaju cse u vecim kolicinama europi nego prije rata. Dakle, uzrok inflacije su rukovodeci jer su pogresnim odlukama plasirali milijune ljudima bez pokrica tijekom krize. Sve ostalo je laz.

VL
NO
Nordik
12:05 03.10.2023.

Ja bi malo elaborirao...

VL
FS
Frajle.SI
16:43 03.10.2023.

Kakve gluposti on priča??? Poduzetnici su zadovoljni subvencijama? Pa da niste odigrali igru tako debilno ne bi trebale subvencije. I na kraju ste ucjenjivali poduzetnike koji vam nisu skloni. Spašavate nas od vaših loših odluka. Bravooo...... stvarno ne trebamo takvu državu.

VL
JE
Jegermeister
14:57 03.10.2023.

Plenković: Inflacija je generirana zbog naših HDZ aktera (kriminalaca)…

VL
AS
Asirijac
14:04 03.10.2023.

Namjerno se prekace napad na Libiju. Ko nije kolonizator ne bi trebao gledati ocima kolonizatora - po njihovom interesu.

VL
DU
Deleted user
13:28 03.10.2023.

Čim progovori slaže.80 milijardi eura pomoći iz EU? Evo egzaktniji podaci: 323 milijarde eura pomoći ukupno je primila Ukrajina od Zapada.Službenim kanalima. Od čega SAD 108 milijardi,23 milijarde SR Njemačka,15 milijardi eura UK,2 milijarde Francuka,8.2 milijarde Norveška,4.7 milijardi Poljska,4.5 milijardi Nizozemska,zajedničke europske institucije 85 milijardi koje su uzeli od nas,građana.EU je ovaj izgubljeni rat stajao 3x više od onog što Plenković prodaje. Da vidimo nas? Hrvatska je dala 255 milijuna 439 tisuća 799 eura i 45 centi. od čega 200 milijuna otpada na vojnu pomoć.Znači neki 56 milijuna eura druge pomoći. Za primjer deseterostruko bogatija Belgija dala je 474 milijuna eura pomoći. Europu je rat u Ukrajini stajao izravnih 200 milijardi. Neizravni troškovi se mjere u bilijunima.

VL
LU
luftbrenzzer
13:58 03.10.2023.

Ako nam tako dobro ide, kako kaže, zašto nikad ne objasni kako to da Hrvatska dijeli posljednje mjesto u EU sa Bugarskom.

VL
DU
Deleted user
14:59 03.10.2023.

A da predložiš svojim gazdama da uvedu još malo sankcija Rusiju kako bi njihove gazde iz Pentagona bili namireni?

VL
DU
Deleted user
20:06 03.10.2023.

Hrvatska ekonomija polako napreduje u ova teska ekonomska i politicka vremena i to je najvaznije.Gospodarski rast ce biti do 3% i to je dobro u usporedbi sa drugim zemljama u Europi.Putinova agresija na Ukrajinu je ubrzala proces prosirenja EU naa Ukrajinu,Moldaviju a tu je i Turska koja bi htjela u EU.Tu su i nasi ”susjedi”koji isto hoce u EU tako da za buducnost EU nema zime.Nemoze nam Niko nista hehehe..🤠

VL
DU
Deleted user
14:35 03.10.2023.

Ljudi ne razume kako ova svit funkcionira.Na vrhu su oni (okultna oligarhija) koji kontroliraju američku vladu a tim posredno cijeli svijet. Batinom! Toj istoj vladi(koja de iure predstavlja američki narod) posuđuju novac po kamatnoj stopi od 10% koji stvaraju iz NIČEG.Vrijedi koliko tinta i papir na kojem je otisnut. Onda taj novac Vlada SAD-a silom ili milom razmjenjuje za stvarna dobra i rad.Kao što je arapska nafta i plin,afrički metali,ruski dijamanti,zlato.Europske nekretnine i industrijski strojevi,kineski i indijski rad,japansko znanje itd. Uvuku Ukre u rat,pobiju milijun mrskih Slavena, izoliraju Europu od Rusije,dovedu im okupacijske snage pod izgovorom "došli smo vas branit". Natjeraju Europu da kupuje energente po pet puta većim cijenama od SAD-a i posredničkih korporacija. Natjeraju nas da značajan dio našeg BDP-a trošimo na oružje američkog vojnog kompleksa kojeg kontroliraju isti okultisti. Naši političari u tom parazitskom hranidbenom lancu su nebitni,oni su tu da vi ne progledate.Plenković zna da on ničim ne upravlja,da nitko od nas nije važan,al važno je da se mase ne probude.Držat kontrolu i represiju.Za uzvrat ti i tvoju lijepo živite.

VL
EJ
ejStef
12:24 03.10.2023.

Ograničena cijena energenata i donekle kontrola cijene goriva su dobre mjere i relativno pravilno raspoređene svima. Inflacija bi sada trebala pasti, vidimo da cijene hrane vani padaju, a i manja nam je od ovih izvan eurozone. Reformi javnog sektora nema niti dalje, nema vezanja plaće i prava uz rad i rezultate. Birokracija i dalje raste, a pred izbore raste i kupovanje raznih interesnih skupina; feminstičkih, manjinskih i sl... Iliti uz svako dobro, dosta lošeg...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.