Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI ZA DIONIČARE

Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura po dionici: To je povećanje od čak 10 posto

Valamar
Foto: Valamar
1/2
24.04.2024.
u 15:54

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u 2016., 2019. i 2021. godini, a pravo na njezinu isplatu imat će svi doničari koji će kao imatelji dionica biti upisani u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 30. travnja.

Na Glavnoj skupštini Valamara, održanoj u srijedu, dioničari su odlučili o isplati dividende u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 posto više nego u prethodnoj godini, a bit će isplaćena 24. svibnja. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u 2016., 2019. i 2021. godini, a pravo na njezinu isplatu imat će svi doničari koji će kao imatelji dionica biti upisani u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 30. travnja. Dan od kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama društva bez prava na isplatu dividende je 29. travnja.

Kako su izvijestili iz te turističke kompanije, dioničari su također produljili ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice kroz idućih pet godina. U priopćenju se navodi i da je Valamar 9. godinu zaredom objavio integrirano godišnje izvješće i postignuća u održivom poslovanju, koje je pokazalo da je u 2023. godini Valamar uložio 13,5 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose razvoju destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima posluje te da je lani 100 posto električne energije u Valamaru dolazilo iz obnovljivih izvora.

Valamar je nastavio s dekarbonizacijom i smanjio emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici za 72 posto u odnosu na baznu 2015. godinu. Između ostalog, ističu i da 78 posto hrane i pića u Valamaru dolazi od domaćih proizvođača, a kompanija je sklopila i partnerstvo sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF) u segmentu nabave održivih proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što predstavlja prvu takvu suradnju u hotelskom sektoru u Hrvatskoj. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Opet se aktiviralo opasno klizište na Pantovčaku: Kod Predsjedničkih dvora zatvorena cesta, traju radovi

Valamar
1/38

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije