Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Vozač taksija udario mačku, ostavio je na cesti i nastavio voziti kao da se ništa nije dogodilo

Zgažena maca
Foto: Privatni album
02.11.2016.
u 22:24

Nije smanjio gas, iako je tu pješački prijelaz, nije se zaustavio, samo je produljio dalje, kažu Osječani, očevici događaja na Biljskoj cesti

Jedan od zajedničkih izlazaka supružnici Sonja D. i Hrvoje M. iz Osijeka neće pamtiti po dobrom provodu. Ostat će im u sjećanju po prizoru kojem su svjedočili i po stradavanju još jedne mace na ulicama grada.

- Bili smo na Biljskoj cesti, ispred veterinarske ambulante Vetam, kad je pored nas projurio auto, taksi Petar Pan. U tom trenu na cestu je istrčala maca, udario ju je ispred pješačkog prijelaza. Nije smanjio gas, nije se zaustavio, samo je produljio - priča nam Sonja D., volonterka koja se brine o napuštenim i ozlijeđenim mačkama. Sve se dogodilo otprilike pola sata iza ponoći. Pokupili su macu s ceste, nazvali veterinara i pojurili k njemu. No, životinji više nije bilo pomoći.

Nije bilo poziva

- Bilo je već oko pola dva kad smo javili policiji što se dogodilo. Naknadno su nas kontaktirali i pitali kod kojeg veterinara smo bili. I to je sve, nitko ništa nije napravio da se pronađe vozač koji je udario macu - kažu supružnici. Zvali su, dodaju, i taksi službu, ali nisu uspjeli doznati tko je od njihovih vozača toga dana, 17. rujna, u navedeno vrijeme vozio Biljskom cestom. Isto objašnjenje dobili smo i mi od dežurnog dispečera taksi službe Petar Pan. Kaže, svjedoci nisu znali ni koji auto je bio ni broj tablice, a oni u evidenciji nemaju zabilježen niti jedan poziv u tom dijelu grada.

- Sve je kod nas pokriveno navigacijom i može se provjeriti. U navedenom vremenu niti jedno od naših vozila nije bilo tamo – rekao nam je dežurni dispečer.

Ekipa na terenu

U osječkoj policiji potvrdili su nam da su 17. rujna u 01,43 sati primili dojavu da je, kako kažu, došlo do udara osobnog automobila u mačku.

- Slijedom dojave, očevidna ekipa Postaje prometne policije Osijek izašla je na mjesto događaja te obavila službene radnje. Nije pronađen automobil koji je sudjelovao u opisanom događaju, a isto tako nije bilo moguće utvrditi vlasnika mačke budući nije bila označena identifikacijskim čipom - stoji u dopisu Policijske uprave Osjećko-baranjske. Dodaju kako policija i dalje provodi radnje u cilju pronalaska sudionika ovog događaja.

A Osječani Sonja i Hrvoje ne nadaju se pronalasku sudionika. Imaju već iskustva, u svim situacijama zlostavljanja i nebrige za životinje, a bilo ih je dosta, krivci nikad nisu pronađeni.

Komentara 14

Avatar anlaser
anlaser
22:37 02.11.2016.

Poludio cijeli svijet.Pa šta je trebao dat mački umjetno disanje?Provjeriti da nije bjesna lisica ili kuna ?Daj se ljudi više sredite, kakva je ovo glupava vijest!

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:30 02.11.2016.

a sta je trebao ic ju pokopat? organizirat sprovod? ajmo zivotinjoljupci razapnite me hahahaahaha lagano ceskanje i to ako vam dozvolim.

DR
Drazen78
22:42 02.11.2016.

hahaha pa nemogu vjerovat!!!! daj snjezana lupi si samar i mars na spavanje😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije