Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTAŠICA LIJEKOVA

Zabrinuta Zagrepčanka ispričala: Nigdje nema lijeka koji je potreban mojoj kćeri (17), sve sam zvala

Razne tablete
Josip Regovic/PIXSELL
19.04.2023.
u 23:47

Predsjednica ljekarničke komore Ana Soldo savjetovala je što učiniti u slučaju nestašice lijeka, poput Fevarina

Nestašica lijekova i dalje traje, zbog čega su neki građani zabrinuti kako za sebe i svoje najmilije neće moći nabaviti osnovne lijekove koji su im potrebni. Jedna od njih je i Zagrepčanka koja je za 24sata ispričala kako u cijeloj Hrvatskoj ne može nabaviti antidepresiv Fevarin kojeg pije njena 17-godišnja kćer. 

- Liječnica mi je prije dva dana pustila recept jer ga ne pušta sve dok kći ne završi s prijašnjom kutijom lijekova. Već je od početka mjeseca bila nestašica kutija od 30 komada, pa sam uzimala dvije kutije po 15 komada, ali sad ni jedna ljekarna nema uopće taj lijek. Zvala sam u Sloveniju i BiH, niti oni ga nemaju - kazala je.

- Čekam prijatelje iz Njemačke i Austrije da mi jave ima li lijeka kod njih. U Hrvatskoj sam zvala sve moguće ljekarne, u nekima sam i bila te ga nitko nema. Kad sam došla u Gradsku ljekarnu, hladnokrvno su mi nakon mog moljakanja da pogledaju u svoju bazu rekli da Fevarin nema svoju adekvatnu zamjenu i da se obratim psihijatru. Čekam da mi se povratno javi liječnik s Rebra da vidim što ćemo dalje - ispričala je majka. Njena kćer Fevarin pije u kombinaciji s drugim lijekovima tako da ga ne smije preskakati. 

>> VIDEO Čistimo Hrvatsku na više od 70 lokacija. Pridružite nam se u najvećoj akciji čišćenja okoliša

Komentara 1

SA
sasha68
11:45 20.04.2023.

aha, nema nigje, a onda piše trebalo bi čekat cak 7 dana-ko tu koga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije