Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO PUTOVANJE

Zagrepčanka otišla u Švedsku pa je ostala u šoku: 'U Hrvatskoj je to besplatno'

Švedska
Foto: Envato Elements
1/3
18.03.2024.
u 08:33

Kaže da joj ne bi smetalo da se mogla unaprijed pripremiti za dodatne troškove, ali ovako su je dodatni računi uhvatili nespremnu.

Otkako je Ryanair uveo jeftine avionske karte, sve više Hrvata putuje u zemlje koje prije nisu bile razvikane turističke destinacije. Tako pojedinci sve češće posjećuju Švedsku, posebno Malmö i Göteborg, gradove do kojih Hrvatska ima izravne letove. Upravo na tim destinacijama jedna čitateljica odlučila je provesti svoj odmor, ali kako piše Dnevno.hr, neugodno se iznenadila i čini nam se da ih neće opet posjetiti, barem ne u nekoj skoroj budućnosti. Čitateljica je, kako piše, ostala iznenađena financijskim izdacima na koje prije putovanja nije računala, kaže da naplaćuju svakodnevne stvari koje nitko ne očekuje. 

"U početku mi nije smetalo, ali nakon nekoliko dana već mi je prisjelo. Za jedan odlazak na toalet oni traže jedan euro, na nekim mjestima čak i dva. Na putovanju smo bili četiri dana i kako smo od jutra do mraka šetali po gradu, na kraju smo za toalet platili za nas dvoje više od 30 eura", kaže čitateljica. 

Jednako tako čitateljica je ostala iznenađena uslugom u restoranu jer, prema njenim riječima, napojnicu je morala ostaviti, a to nije planirala i prema usluzi nije bila zaslužena.

GALERIJA: Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

Švedska
1/11

"Poslije smo shvatili da postoji opcija da ne platimo, ali tada smo bili previše zbunjeni, pa smo pritisnuli 15  jer nam je bilo previše neugodno platiti manje", ispričala je turistkinja iz Hrvatske. "Bili smo na strogom budžetu pa nam je svaki euro bio važan. Da smo imali više novca, vjerojatno ne bih ni primijetila ove sitnice, ali ovako smo svaki dan brojili koliko nam je ostalo novaca za toalet. Izbjegavali smo i restorane s konobarima jer nismo htjeli platiti visoku napojnicu", odala je tajnu ova Zagrepčanka.

Kaže da joj ne bi smetalo da se mogla unaprijed pripremiti za dodatne troškove, ali ovako su je dodatni računi uhvatili nespremnu.

"Odsjeli smo na otoku Brano i tamo smo noć u kućici sa spavaćom sobom, kuhinjom, dnevnim boravkom i kupaonicom platili nešto više od 60 eura na noć. Gazdarica je zatražila od nas da sve očistimo prije nego što odemo kući. Ne bi nam smetalo da nismo dodatno platili čišćenje, što je bilo i jasno istaknuto na računu. Ovako smo zadnju večer umjesto uživajući u odmoru proveli usisavajući i perući kuhinju, da bismo ujutro prije odlaska na trajekt morali mijenjati posteljinu jer nismo htjeli dobiti negativnu recenziju. Uglavnom, bilo je lijepo putovanje, ali ove tri stvari baš su mi digle pritisak", zaključuje čitateljica, piše Dnevno.hr. 

GALERIJA: FOTO Sve nekretnine Luke Modrića: Vile u Madridu, Zadru, Zagrebu, as vatrenih živi u nezamislivom luksuzu

Švedska
1/14
Ključne riječi

Komentara 25

CR
cruela
10:22 18.03.2024.

Ja mislim da je jedino bitno za razumijevanje u ovom članku ono "Zagrepčanka"

DU
Deleted user
09:11 18.03.2024.

Zato uzmeš kao ja paket onih ultraplus 24h pelena sa šesnaest kapljica i mirna si cijeli GO. Ne treba wc, ne treba ništa.

KI
kingtom
10:39 18.03.2024.

Rekli bi "nije žvaka za seljaka"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije