Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Započeo sudski postupak protiv Marijana Živkovića za razbijanje dvojezične ploče

Živković
Foto: Branimir Bradarić
29.09.2015.
u 16:13

- Ne osjećam se krivim i opet bih to napravio. Napravio bih i gore, rekao je Živković nakon održane rasprave.

Pred Općinskim sudom u Vukovaru danas je započelo suđenju Marijanu Živkoviću (76) koji je okrivljen za razbijanje dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje.

Optužen je za uništavanje tuđe stvari iz mržnje i odbojnosti, prisile prema službenim osobama i izazivanje nereda radi čega mu prijeti zatvorska kazna od nekoliko godina. Živković je u medijima ranije najavio da će razbiti ploču ukoliko ona bude postavljena na zgradi policije. To je i napravio 2. rujna 2013. godine.

- Ne osjećam se krivim i opet bih to napravio. Napravio bih i gore, rekao je Živković nakon održane rasprave. Dodao je kako je Vukovar bio razoren i uništen, a da onda vlasti poslije svega postavljaju dvojezične ploče i to noću.

- Postavili su te ploče protuustavno i protuzakonito. Sramota je poslije svega da se nešto ovako događa u Vukovaru, gradu koji je toliko propatio, rekao je Živković kojemu su tijekom Domovinskoga rata smrtno stradala dva sina. Posmrtne ostatke jednoga od njih niti do danas nije pronašao. Živkovićev odvjetnik Emil Mitrovski rekao je kako je obrana na glavnoj raspravi predložila svoje dokaze te da očekuje da bi sudski postupak mogao biti gotov u narednih mjesec – dva.

- Obrana će dokazati kako niti jedno kazneno djelo, koje mu se se pripisuje, ne stoji. To ćemo i dokazati, rekao je Mitrovski.

>> Marijan Živković osuđen na kaznu zatvora radi razbijanja dvojezične ploče u Vukovaru

Komentara 11

BU
Bulaba
16:34 29.09.2015.

Sad će tebe drug Ostoja, Marijane, samo čekaj. Drug Ostoja nije u stanju držati ni metar granice, nije u stanju zapamtiti što je rekao prije pet minuta, ne vidi da mu strani ratni brodovi plove uz granicu, nije u stanju predvijeti koliko će mu ući ilegalaca u slijedećih pet minuta, nije u stanju zadržati ni jednog migranta da uđe u RH, ali kad treba pendrečiti starce, invalide u kolicima, maloljetne dragovoljce, i one koji se bore protiv deložacija, e tu ti je drug Ostoja prvi.

DU
Deleted user
16:38 29.09.2015.

Hoće li se i kada podići optužnica protiv onih koji su 91' skidali službene natpise na latinici a stavljali samo one sa srpskom ćirilicom? Ukoliko službene vlasti nisu u mogućnosti provoditi zakon nema problema, bude za koji dan sam narod.

GU
gustirna
16:34 29.09.2015.

A kojeg 'sudiju' je udba postavila....to je namjerno presuceno..... jer vjerovatno putuje svaki dan iz novog sada u vukovar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije