Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi hrvat u bundestagu
Povratak na članak

'Zelenski nema pravo vrijeđati. Nije kancelar kao ova tri heroja koji u Kijevu rade show na žrtvama'

Od svih parlamenata kojima se obratio putem video-veze iz Kijeva, ukrajinski predsjednik je u Bundestagu imao najkritičniji govor i dobio najhladniju reakciju zastupnika. - Nije to hladno, nego jednostavno se mora razumjeti činjenica da je naš pristup takav da Njemačka daje sve od sebe, ali ne želimo da nas se uvuče u rat, niti u takvu krizu u kojoj više nećemo moći pomoći. Zar trebamo sada uvesti i sebe i cijelu EU u takvu krizu da smo na kraju nemoćni da bilo što učinimo? - za Večernji kaže Josip Juratović.

Komentari 121

EK
Ekdesn
21:09 17.03.2022.

Ugasili nuklearke i ovise o ruskom plinu. Vas ne treba vrijeđati. Vama se treba smijati 🤡

VL
MP
marijan.pinkeva
21:28 17.03.2022.

Buratović? Umišljeni titoista koji se u globalnu politiku razumije k'o Marica u krivi...interview može dati samo na DW ili u VL. Beznačajna budala..

VL
Avatar arba_arba
arba_arba
21:40 17.03.2022.

Trabunjaju o europskoj solidarnosti a 10 godina ignorirali stavove i strahove istočnoeuropskih EU članica i brutalno forsirali svoje interese

VL
Avatar horuk
horuk
21:17 17.03.2022.

Je, samo sto Njemacka nosi dobar dio..., veci dio odgovornosti zbog ovakve situacije u Ukraini. Isto sto i u nas glume dobrocine kada pomazu Vucicu i podrzavaju muslimane u oduzimanju prava Hrvatima. Tako su i u vezi Ukraine stalno popustali Rusima. I kao uvjek ne zele nositi odgovornost za svoj negativni utjecaj.

VL
BJ
bjmaro
21:47 17.03.2022.

Preprodavali ruski plin pa ljuti kaj je to prestalo i sada ljuti na Zelenskog. Da, usput napravili dobar biznis sa zelenom agendom

VL
DU
Deleted user
21:32 17.03.2022.

Nijemci su glavni Putinovi financijeri i ruski trojanski konj u srcu Evrope. Ugasili su sve svoje nuklearke i termoelektrane te Evropu ucinili ovisnom o ruskim energentima. Juratovica strasno smetaju kritike iz Ukrajine, ali ga zato ne smeta kad on svakodnevnoo kritizira Hrvatsku. Nek Juratovic veli koliko je samo danas Njemacka uplatila za Putinovu vojnu mašineriju a ne da izigrava uvrijeđenu frajlu. Nama sole pamet o ljudskim pravima i demokraciji a Putin im je glavni međunarodni saveznik. Nek se radje pokrije po ušima

VL
SK
Skviki3
22:49 17.03.2022.

Gladal sam prenos iz Bundestag-a i nebi baš rekel da su parlamentarci baš hladno pozdravili govor Zelenskog.

VL
BR
brojevi
23:00 17.03.2022.

Juratoviću boljševički podlacu , zastupnici Bundestaga su govor Zelenskog pozdravili dugim pljeskom ! Zar i u Njemačkoj imamo kretena Šmrkavog kalibra?

VL
UG
ugroženi
21:16 17.03.2022.

Ajde Juratoviću ne dipli. Prestrašili ste se pa izvrdavate. Da vam je naš Plenoković na čelu države već bi jurišali na Moskvu. Dobar život vas je uljuljkao. Fali vam ratnika.

VL
Avatar Cantor
Cantor
21:50 17.03.2022.

Ovaj Buratović je ekvivalent Kapovića i Peovićke u Hrvatskoj. Dakle tenkre. Ali čak i on je u stanju prepoznati završne činove Grčke drame od strane osrednjeg glumca koji je dobio ulogu u kazalištu preko „rodjačke” veze....

VL
Avatar Bluffer
Bluffer
08:00 18.03.2022.

Da pokusamo sa istinom,prije ca. 10 godina se merkel dogovorila sa putinom o intezivnom povecanju isporuke plina njemackoj naravno po povlastenoj cijeni dok su "braca" ujedno napravili europu ovisnom o ruskom energentu, sankcije koje su uveyene rusima zbog okupiranja i destabiliziranja susjednih drzava njemacka je svjesno krsila na nacin da je bila najveci dobavljac oruzja u europi rusiji,juratovicu trebas jos argumenata zasto organski ne podnosim podlu njemacku politiku?😡👎

VL
DM
drazen.muhvic
07:54 18.03.2022.

Ono kada naši (???) mediji ovog lika guraju kao nekog relevantnog i u diplomaciji uspješnog političara. U životu sve nekakve nagrade i priznanja je dobio od nekakvih udruga i tome slično "sa ovih prostora" i iz "regiona". Vječni sindikalista i komunjara u duši... Izgleda da je i rusofil (Majka Rusija u srcu).

VL
VI
Vivian
07:49 18.03.2022.

Istina je, nisu Svabe previse pametni dok biraju ovog jugo-mehanicara.

VL
MA
MateMatonni
09:07 18.03.2022.

Pizibner juratović-relevantan kao i vreća riže koja je evo u Kini negdje u skladištu pala.

VL
KR
krpicka
16:04 18.03.2022.

Pokušavam ovdje objaviti moje skromno mišljenje - jedan od najvećih krivaca za to što imamo ovakvoga Putina i ovakvu Rusiju kao komunističko carstvo zla jeste upravo moderna drugarica Frau. Angela Merkl. Nikada ne bi ovako Putin "narastao" da nije biloo svesrdne geopolitičke i gospodarske pomoći od strane dvaju njemačkih premijera . Tko je i gdje je Schroeder svi znamo. Ali zašto nitko ne krivi kreatoricu Frau.Angelu!? Ona je za sve vrijeme svoje "demokratske" vladavine na sve načine vojno i gospodarski uništavala Europu podredivši je ruskim interesima i time jačala moć svoga brata Putina. Ona ga je morala još 2008. (Gruzija) i 2014. (Ukrajina) sustavno politički i vojno uništavati i izbacivati iz Europe i civiliziranog svijeta. No ona je sve radila obrnuto!? Kakav to demokrat Vlada više od 15 godina. Ona se sa Britancima nije mogla i nije htijela dogovarati, a sa Putinom bratom sve joj je uspijevalo!

VL
MO
monsy
09:04 18.03.2022.

Bez Amerike ne bi bilo slobodne Hrvatske! ??????...........Od 1992. pa sve do 1997. iz Rusije je za RH organizirano oko 160 letova s po u prosjeku stotinjak tona oružja. Poceli su stizati i toliko nam potrebni MiG-ovi 21, koji susu bili remontirani i stari deset do 12 godina. Transportnim zrakoplovima pak pocele su pristizati tisuce granata raznih kalibara, stotine protuoklopnih lansera tipa “Fagot” s pripadajucim raketama te streljivo, rakete i bombe za naše borbeno zrakoplovstvo. Ruski transporteri letjeli su kroz zracni prostor Madarske. Kada su Antonovi i Iljušini ulazili u hrvatski zracni prostor, uglavnom nocu, ruski piloti obicno su “primijetili” neki tehnicki kvar te su tražili od zagrebacke kontrole leta hitno slijetanje na neki obližnji aerodrom . Uglavnom su ih upucivali u zracnu luku u Puli, u manjem broju slucajeva na aerodrom na Krku.

VL
DA
damascus
12:53 18.03.2022.

Zelenski je primjer pravog predsjednika koji vodi rat protiv neprijatelja i ne pada mu na pamet da se petlja u poslove . vojske i generala koji to najbolje znaju. To se vidi. Milanović pak misli da je on i maršall i general i da je svakom loncu poklopac. A sve zgog taštine i političkih nekomperencija koje mjesecima pokazuje i dokazuje.

VL
Avatar MK3
MK3
11:57 18.03.2022.

Sve je to Putinova SPD-klijentela... Rusija je anketirala Krim g. 2014, svo to vrijeme se nastavilo graditi North Stream 2, i sada on pametuje umjesto da predloži Bundestagu da se NS2 cijelom dužinom digne u zrak - pa da Putin počne razmišljati... NS2 koštao je 9.5 Milijardi, a novi paket za vojsku sada košta 100 Milijardi upravo zbog te izlizane i potrošene politike koju Yurativić propagira... Da se 2014 obustavilo izgradnju NS2, nebi danas bili ovdje (pragmatizam standardiziranog birokratskog EU-Političara nas je doveo u tu situaciju - bez kičme, predvidiv, kupljiv)...

VL
MI
MihaelPavičić
15:39 18.03.2022.

Josip Juratović bi se mogao poklopiti ušima i ne sramotiti ni sebe ni Njemačku.

VL
FA
fantom1
13:47 18.03.2022.

Juratovića je kos namjestilo 70-tih u Njemačkom Neoplanu

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.