Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rubu preživljavanja

Apel očajne Zagrepčanke: 'Bojim se da djeci ni voćku neću moći kupiti. Nekad važemo i hoćemo li večerati'

prazan novčanik
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
10.10.2023.
u 08:30

Dobro bi im došla pomoć u hrani, pelenama, dohrani za mlađeg sina, deterdžentu za pranje rublja

Dobro je dok možemo od svojih usta izdvojiti za sinove, ali bojim se da će uskoro doći trenutak kada ni to više nećemo moći napraviti. Rečenica je to iz dirljive objave koja je osvanula u Facebook grupi Zakaj volim Vrapče. 

Naime, anonimna majka moli za pomoć jer se njezina četveročlana obitelj nalazi u teškoj materijalnoj situaciji. Priznaje kako se tek nedavno vratila na posao, a unatoč činjenici da i ona i suprug rade, svaki mjesec moraju spajati kraj s krajem. 

>>VEZANI ČLANCI: 

"Za početak zamolit ću da objava bude anonimna jer ne mogu se nositi s osudama. Ja sam mama dvojice dječaka, jedan je vrtićanac, a drugi prvi razred osnovne. Ne znam kako ostali žive i funkcioniraju, ali mi ovako dalje više ne možemo. Muž i ja radimo, svaki cent koji se donese u kuću i ode, a mi dolazimo do točke gdje više puta gledamo hoćemo li večerati ili nećemo", napisala je očajna Zagrepčanka.

Suprug joj, dodaje ona, radi i dodatan posao kad god može. Priča i kako im je nedavno došla razlika struje od 180 eura. Dobro bi im došla pomoć u hrani, pelenama, dohrani za mlađeg sina, deterdžentu za pranje rublja.

"Nadam se da ćemo ubrzo uspjeti stati na noge. Svaki tjedan nešto novo treba za školu, daj za osiguranje, daj za mapu, za izlet, za listiće... Zar će zaista doći dan kada ću morati reći djeci da im voćku neću moći kupiti. Molim vas od srca, pomozite nam da prekoračimo ovu krizu. Hvala vam svima i molim vas nemojte mi suditi", završava dirljivu objavu mama iz Vrapča. 

>>VIDEO: U Svetoj Klari započela izgradnja najvećeg gradskog vrtića 

Komentara 8

ŠS
Štap sa glavom
11:36 10.10.2023.

Tražio sam pomagača za izmiješati dva kubika betona za 10 eura po satu i nema kandidata.

CH
chemica
10:42 10.10.2023.

Uvijek je bilo sirotinje. Onaj tko nije imao, nije morao imati sve što imaju i ostali. Kakve mape, izleti, mobitel...Sjećam se jednog malog u moje vrijeme, taj bi obnevidio od sreće kad si mu dao žlicu eurokrema. Nije da su njegovi bili gladni ( vjerojatno su imali više od mojih), ali jednostavno, tata nije bacao novce na kerefeke. Ima i jedan iz novijeg doba, od mene posuđuje novce jer jadni, teško sklapaju kraj s krajem, pa se onda prenavlja za rođendan časteći s koka kolom. Sirotinja ne pije koka kolu. Sirotinja nema mobitel. Nije sramota biti sirotinjom. Sramota je kad si sirotinja u glavi pa ti je poremećen sustav vrijednosti.

LU
luftbrenzzer
09:53 10.10.2023.

A kako je tek penzionerima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije