Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao optužbe

Zagrebački pročelnik objavio fotografiju auta koji mu je zasmetao: 'Kao upozorenje dignuo sam brisače'

Grad Zagreb
10.10.2023.
u 14:59

Provjerili smo s gradskim zaposlenikom o čijem vozilu je riječ, i on je potvrdio da su navodi pročelnika Pavune istiniti, navode u gradu

"Je li pročelnik Andro Pavuna kolegi potrgao brisače i retrovizore na automobilu?" glasilo je pitanje na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a optužba je išla na račun pročelnika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, a tvrdi se kako je Pavuna prije nekoliko tjedana oštetio nepropisno parkirani automobil gradskog zaposlenika na parkingu od Gradskog ureda za mjesnu samoupravu na način da je potrgao prednje i stražnje brisače te retrovizore.

– Prvi glas, nisam čuo za to, neću komentirati stvari koje ne znam – odgovorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.  Ali novinare je zanimalo je li pročelnik koji je među ostalim zadužen za sigurnost sudjelovao ili počinio incident. Pavuna prvo nije htio ništa komentirati već je glasnogovornica gradske uprave odbacila tvrdnje da je došlo do takvog incidenta.

Kasnije poslijepodne oglasio se i prozvani pročelnik koji je također oštro demantirao cijelu situaciju, no priznao je da se dogodila, ali pojašnjava da automobil nije oštetio.

Andro Pavuna
Foto: Grad Zagreb

– 6. rujna sam na ograđenom parkingu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu koji vodim kao pročelnik uočio automobil koji je bio parkiran ne samo na nepropisnom mjestu nego na način koji je potpuno blokirao prolaz pješaka koji su se jedino mogli provlačiti pored desne strane automobila kako bi izašli na ulicu – započinje Pavuna.

Kao upozorenje da to vozač više ne radi na automobilu je, kaže, dignuo brisače u uspravan položaj kao što to inače rade građani te kako je i sam novinar koji je izrekao ove optužbe na novinskoj konferenciji sugerirao da je uobičajeno ponašanje.

Nisam oštetio nijedan retrovizor i nijedan brisač, a da bi mogao imati dokaz za vozača kako je nepropisno parkirao fotografirao sam vozilo i tu fotografiju prilažem. Na njoj se jasno vidi da niti brisači niti retrovizori nisu potrgani u tom trenutku, a da se s parkinga zbog rampe moglo izaći jedino s desne strane vozila – pravda se pročelnik.

Ipak, automobil je naposljetku oštećen, no tko je počinitelj ostaje nepoznato.

– Kasnije sam saznao od vozača da tvrdi da mu je netko potpuno oštetio desni retrovizor o čemu nemam nikakvih saznanja iako treba reći da mi je vozač isto tako potvrdio da je taj retrovizor već bio oštećen i učvršćen ljepljivom trakom što se isto vidi iz priložene fotografije – zaključuje Pavuna.

Provjerili smo s gradskim zaposlenikom o čijem vozilu je riječ, i on je potvrdio da su navodi pročelnika Pavune istiniti, navode u gradu.

VIDEO Zagrebačke ulice su im bile jedini dom: "Evo kako smo se izvukli iz pakla beskućništva"

Ključne riječi

Komentara 7

SE
Senior2
16:07 10.10.2023.

Jeli pročelnik ovlaštena osoba za pravljenje reda na parkiralištu i temeljem kojeg se to propisa red pravi podizanjem brisača. Meni je to nedopušteno postupanje s tuđom imovinom.

DU
Deleted user
19:29 10.10.2023.

Zar nije smiješno da piše da ima 5 komentara, a možeš ih pročitati samo 3?

JU
JurajZrinski
19:10 10.10.2023.

Svakako pogrešno i nepotrebno. Trebao je jednostavno pozvat pauka i krkanu priuštit šetnju po auto i 200 EUR kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije