Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 27. svibnja do 02. lipnja

Na Strossmayerov trg vraća se popularni Pizza festival: Uz talijanske delicije spremaju se i kviz, silent kino...

Foto: Sandro Sklepić
1/29
20.05.2024.
u 16:57

Za podizanje atmosfere bit će zadužen DJ Ozren Kanceljak koji je i ove godine osmislio vrhunski glazbeni program, sa svakodnevnim nastupima probranih DJ imena i večerima inspirativnih naziva poput Felicità, Penso Positivo ili pak Pizza Boggie

Strossmayerov trg idućeg se ponedjeljka pretvara u "a little slice of paradise”. Ondje će se, naime, na tjedan smjestiti mnogima omiljeni, Pizza festival, a u sklopu trećeg izdanja guštat će se u kreativnim zalogajima na 11 kućica. Posjetitelji će tako moći kušati više od 35 vrsta talijanskih delicija, za "tekuća pitanja" tradicionalno će se pobrinuti Central Bar sa savršeno rashlađenim pivom i bogatim izborom premium vina, rakija i sokova, te omiljeni Gingle Bells sa svojim nenadmašnim autorskim koktelima. 

Suvremene napoletane u kombinacijama Margherita di bufala, Mortadela & Stracciatella, Piccante, te Prosciutto & Stracciatella naći će se tako na meniju pizzerije Al Dente, a hrskave pizze sa punijim rubom, što je stilski kombinacija napoletane i romane bit će adut Pizza Social Cluba. Zagrebački RougeMarin chefa Marina Medaka odvest će vas pak na putovanje Sicilijom kroz pažljivo osmišljene pizze Palermo, Messina, Siracusa, Siracusa Bambini, Tarapani i Catania koje predstavljaju svaki grad na jedinstven način. Zadarski Picnic te Poma Food Boutique udružit će snage te u ponudu uvrstiti slavne Pomine sourdough sendviče, dok Picnic najavljuje koktele osmišljene baš za Pizza festival. 

VEZANI ČLANCI: 

– Na radost brojnih fanova koje su oduševili prošle godine vraća se i Pizza Fritta sa svojim calzone pizzama prženim u dubokom ulju, koje osvajaju hrskavošću tijesta i slasnim topljenim punjenjem. Na Strossu ćemo imati priliku otkriti i zašto je Pizza Re braće Cvetko stekla vojsku obožavatelja koji hrle na Jaruščicu kušati autentične napoletane. Oni stižu s klasičnom Margheritom, bogatom Capriccosom, moćnom Piccante, omiljenom Mortadellom, te pizzom kuće naziva "Pizza Re” – najavljuju iz agencije Kokoš ili jaje koja organizira festival.  

Ljubitelji romane doći će na svoje na kućici Tutto Passa gdje se od jedne pizze dobije pet komada, a na Bread Clubovim sourdough tijestima stižu četiri zavodljive kombinacije nadjeva - od pizze Di Mamma s Prosciuttom Cottom San Daniele, preko kremozne i osvježavajuće pizze La Primaverile s mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom. Pizza Melon donosi pak balans slanog i slatkog s Prosciuttom di Parma i listovima dinje, a pizza Speciale nagoviješta moćne okuse guancialea, kreme od bundeve, pecorina i svježeg ružmarina.

VEZANI ČLANCI: 

Premijerno se na festivalu predstavlja Zagyland, a zahvaljujući njima moći će se guštati i u zagorskoj pizzi. Uz klasike Margheritu i Tunu, boje Zagorja branit će dvije specijalne pizze, Zagyland i Horse City. A da bi i ovogodišnji Pizza festival Zagreb bio prava oda Italiji pobrinut će se Oui Chef on Wheels gdje će nam chef Vedran Stojanac ponuditi Pastu on Wheels, neodoljivu tjesteninu iz koluta sira

Za podizanje atmosfere bit će zadužen DJ Ozren Kanceljak koji je i ove godine osmislio vrhunski glazbeni program, sa svakodnevnim nastupima probranih DJ imena i večerima inspirativnih naziva poput Felicità, Penso Positivo ili pak Pizza Boggie. Kroz tjedan dana posjetitelje očekuju i silent kino, popularne slikarske radionice Pinelli & Vino, dok Ribafish sprema atraktivan tematski kviz. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije