Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGURAVANJE NAKON MOLITVE

Zbog sukoba na Trgu privedeni Austrijanac i Francuz: 'Pružali su aktivan otpor'

Zagreb: Molitelji i prosvjednici okupili se na Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
03.02.2024.
u 11:46

Kad je završilo molitveno okupljanje, na Trgu je odjednom došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo.

Nakon današnje molitve na Jelačićevu trgu u Zagrebu i protuprosvjeda došlo je do naguravanja, u što se uključila i policija, koja je objavila priopćenje o svom postupanju oko 10 sati.

- Danas, 3. veljače, u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika - piše policija.

Zagreb: Molitelji i prosvjednici okupili se na Trgu bana Josipa Jelačića
1/9

Dvojac je priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti. Prema dosad prikupljenim informacijama, ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda na navedenoj lokaciji, stoji u policijskom priopćenju naslova "Nisu postupali po naredbama policije dovedeni u službene prostorije". Utvrđuju se sve okolnosti, također piše. 

Podsjetimo, dana 3. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održala još jedna muška molitva krunice. Počela je u 8:30 na Trgu bana Josipa Jelačića, a molilo se, kako navode na stranici Muževni budite, na sedam različitih nakana.

VEZANI ČLANCI:

Kako to obično biva, osim molitelja, na Trg su stigli i kontraprosvjednici, kako javlja 24sata. Kad je završilo molitveno okupljanje, na Trgu je odjednom došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo. Intervenirala je policija, a odvedeno je nekoliko prosvjednika. Na Trg je stigla i Hitna, ali zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo.

VIDEO Performans među moliteljima u Splitu

Ključne riječi

Komentara 18

SK
SkvikiZg
12:09 03.02.2024.

Čudno, kad su ljevičari krivi onda nema ni jednog video zapisa.

DU
Deleted user
12:03 03.02.2024.

Kontraprosvjednici. Dakle, molitelji su po vama prosvjednici, Ili?

VO
volimnju
12:53 03.02.2024.

multimedijalna umjetnica hahaha prestrašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije