U kuhalu za vodu lako se nakuplja kamenac, kako od stare vode koja ostane u njemu tako i od svakodnevnog zagrijavanja i isparavanja. Iako se taj kamenac lako očisti ribanjem i četkanjem, jedna majka otkrila je još lakši način za njegovo čišćenje, za koji je potreban samo jedan limun, prenosi The Sun.
Jednostavno narežete limun na nekoliko komada te ga ubacite u kuhalo do pola napunjeno vodom. Zatim ga upalite da se zagrijava i isparava limunov sok. On će prirodno očistiti sav kamenac, bez mukotrpnog četkanja. Nakon što ste gotovi sa zagrijavanjem, limun bacite.
Ovaj trik podijelila je u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove. – Nisam mogla vjerovati, ali stvarno je funkcioniralo – napisala je jedna žena.
Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun. Donosimo nekoliko savjeta o tome kako uštedjeti ove sezone!
Izbjegavajte pretjerano čišćenje – sterilni domovi nisu uvijek najzdraviji:
Ma kakvo kuhanje, bilo koliko se skupilo kamenca dovoljno je da dno se prekrije octom i zavisno od kolicine kamenca od nekoliko minuta do mozda pola sata i tako na hladno, bez kuhanja, sav kamenac ce se razgradit. A da neko kamenac struze i tako ostecuje posudu prvi put cujem, to je suludo, to je u rangu onih koji ne znaju niti jaje na oko pofrigat. A vama je to udarni kuhinjski trik, sacuvja nas boze